A herceg haladéka

2005, játékfilm, 35mm, 90 perc, 1:1,85

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2005.

Ez a film a ”kizökkent időről” szól.
Alidára, a negyven körüli modellre egy utcai rabló rálő, de még mielőtt a golyó a nő szívébe fúródna, valami hihetetlen dolog történik vele.
Megjelenik a Pokol Hercege, aki felajánlja Alidának, hogy egy percre visszakaphatja az életét. Ha ezalatt a perc alatt bárkit rá tud venni, hogy haljon meg helyette, akkor ő megmenekül. Alida először nem érti, hogy milyen egy percről beszél a Herceg, de aztán szembesül a lehetetlennel.
Egyetlen perc ismétlődik. Amikor a perc letelik, minden és mindenki visszaugrik oda, ahol a perc kezdetén volt. Mindeközben Alida folyamatosnak éli meg az időt. Hiába beszél emberekkel, keresi fel barátait, a szüleit, egy perc alatt nem tudja elmondani a szándékát, mindig előröl kell kezdenie meséjét.
Rettegve szembesül vele: senkit nem sikerül rávennie arra, hogy az életét adja érte. Feladja a a küzdelmet és beletörődik a halálba. Ám ekkor valaki váratlanul a segítségére siet.www.aherceghaladeka.hu

Alkotók

Tímár Péter Rendező
Tímár Péter Forgatókönyv
Csukás Sándor Operatőr
Tímár Péter Vágó
Cserepes Károly  Zene
Márkus Tamás Hang
Pető Beatrix  Látványtervező
Pető Beatrix  Jelmez
Kálomista Gábor Producer
Megafilm Gyártó
Szabó Gabi, Gáspár Tibor, László Zsolt, Pogány Judit, Lázár Kati, Kulka János, Rátóti Zoltán Szereplők

Fesztivál szereplések

Salerno Nemzetközi Filmfesztivál - 2006
Pune Nemzetközi Filmfesztivál - 2007
Mumbai Nemzetközi Filmfesztivál - 2007
Bursa SELYEMÚT Filmfesztivál - 2006
San Jose Cinequest - 2007

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!