Argo

2004, játékfilm, 35mm, 103 perc

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2004.

Fekete Versace öltönyben és csúcstechnológiával felszerelve érkezik Magyarországra az az "ügyintéző", akit szakmájában csak a Tejesembernek hívnak. Feladata, hogy végrehajtson egy újabb különleges megbízást: egy titokzatos ókori kincset kell megtalálnia. A "rutinmunka" azonban hamar élete leg-nehezebb küldetésévé válik. Nem számolt néhány zavaró tényezővel: Balogh Tibivel és ex-biztonsági őrökből álló csapatával - akik szintén szemet vetettek a kincsre, ezzel véresen keresztülhúzva terveit -  valamint a kincsvadászatba akaratlanul belecsöppenő lúzer diákokkal, akik úgy gondolják, hogy nekik is jár egy kisebb sikerélmény. A hajsza Budapestről a Balaton parton keresztül egészen a puszta közepéig vezet, ahol hirtelen mindenki szembe találja magát a másikkal.

Alkotók

Tankcsapda, Tornóczky Ferenc, Barán Attila, Nemes Csaba, Bársony Bálint , Riedenauer Richárd Zene
Huszár Péter , Trunkó Bence  Forgatókönyv
Legend Films , Tivoli-Filmprodukció Gyártó
Árpa Attila, Árpa József , Szekeres Dénes, György Péter Bruno Producer
Szekér András, Divinyi Réka Dramaturg
Parádi Gabriella Jelmez
Ráczkevy-Eötvös Attila Látványtervező
Bódis Gábor Gyártásvezető
Etter Balázs, Kőporosy János Hang
Váradi Zoltán  Vágó
Christoph Vitt Operatőr
Árpa Attila Rendező
Steiner Kristóf, Gallusz Nikolett, Gyafi, Mucsi Zoltán, Balogh Ádám, Scherer Péter, Csuha Lajos, Bitskey Lukács, Csuja Imre, Görög László, Nagy Feró, Honti György, Ruttkay Laura, Kovács Lajos, Kókai Zoltán, Kiss József, Oszter Sándor Szereplők

Díjak

Budapest Magyar Filmszemle - 2005 Közönségdíj az internetes szavazatok alapján

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!