Bolondok éneke

2003, játékfilm, 35mm, 108 perc

Első játékfilm

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2003.

Zoltán Frimont fiatal, magyar származású francia orvos, az Orvosok Határok Nélkül szervezet munkatársa. Orvosnő feleségének társaságában épp egy romániai misszión vesz részt, amikor váratlanul összeomlik, és egy erdélyi elmegyógyintézetben találja magát. Rövid időn belül otthonossá válik neki a kórház, felfedezi a bolondok különleges világát, és ösztönösen úgy érzi, hogy odabent jobb, őszintébb világ veszi körül, mint azelőtt a �ormális�életben. Elhatározza, hogy soha nem hagyja el a kórházat. Egy súlyos múltbéli teher azonban annyira nyomasztja, hogy az már egyre elviselhetetlenebbé válik, ezért rövid időre visszatér Párizsba. Úgy tűnik, hogy még korai volt: vissza kell térjen az erdélyi bolondok közé, hogy végleg leszámoljon a múltjával, és felfedje különleges titkát.

Alkotók

Bereczki Csaba Rendező
Bereczki Csaba, Suzanne Schifmann Forgatókönyv
Nemes Tibor Operatőr
Pierre Haberer Vágó
Szelevényi Ákos Zene
Jean-Luc Audry, Emanuel Crozet Hang
Esztán Mónika Látványtervező
Orosz Imre Jelmez
Bereczki Csaba Producer
Tracol Film (Párizs), Bereczki Csaba Gyártó
Stéphane Höhn, Maia Morgenstern, Julie Depardieu, Eperjes Károly, Bánsági Ildikó, Andorai Péter, Kovács Lajos, Gubás Gabi, Radu Amzulescu, Izidor Serban, Christian Charmetant, Victoria Cociasu, Petre Nicolae, Geo Visu, Meleg Vilmos Szereplők

Díjak

Budapest Magyar Filmszemle - 2003 Legjobb férfi mellékszereplő díja Kovács Lajosnak

Fesztivál szereplések

Cabourg Filmfesztivál - 2004
Eilat Nemzetközi Filmfesztivál - 2004 (versenyben)
Kairó Nemzetközi Filmfesztivál - 2003
Ourense Független Film Fesztivál - 2003 (versenyben)
Montreal World Film Fesztivál - 2003
Viareggio EuropaCinema - 2003

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!