Brazilok

2017, játékfilm, HD, 95 perc

Első játékfilm

komédia

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2017. 4. 6.

Mindenki focizik. Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel (Fekete Ernő), aki nem tud hibázni, és helyettesével (Schmied Zoltán), aki meg nem szeret. 
De valami megzavarja az eddigi harmóniát: a falu legszegényebbjei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval (Nagy Dániel Viktor), mellettük a dekázásban élen járó helyi pappal (Bánki Gergő) életükben először szintén neveznek. És nyerni akarnak. És mert a faluból elszármazott, titokzatos milliomos éppen ebben az évben dönt úgy, hogy szülőhelye legjobb focistáit kiutaztatja magához Brazíliába, hirtelen megemelkednek a tétek, és felkavarodnak a falu addig nyugodt hétköznapjai.
De kell még néhány nagy szerelem, még nagyobb tömegverekedés, váratlan házkutatás, rejtélyes rablóbanda, kigyulladó vasutas és merdzsón érkező cigányvajda, hogy kiderüljön, ki és hova utazik végül... és akkor talán még Gáspár Laci is megérkezik. 

A film már elérhető a Filmio kínálatában! Kattints a Filmio ikonra!

Alkotók

M. Kiss Csaba, Rohonyi Gábor Rendező
Huszár Péter , M. Kiss Csaba, Muhi Klára Forgatókönyv
Réder György Operatőr
Mógor Ági Vágó
Bornai Tibor Zene
Várhegyi Rudolf Hang
Valcz Gábor Díszlet
Lengyel Rita, Kemenesi Tünde Jelmez
Mécs Mónika Producer
Inforg-M&M Film Gyártó
Lakatos Erik, Bergendi Barnabás, Nagy Dániel Viktor Szereplők

Díjak

Royal Bali Nemzetközi Filmfesztivál - 2017 Legjobb külföldi film

Fesztivál szereplések

Săo Paulo Nemzetközi Filmfesztivál - 2017
Bologna Youngabout - 2018 (versenyben)
Wiesbaden GoEast Filmfesztivál - 2018 (versenyben)
Palics Nemzetközi Filmfesztivál - 2018

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!