Casting minden

2008, játékfilm, 35mm, 105 perc, 1:1,85

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2008.

Zajlik a SZTÁRHANGÁR című verseny selejtezője az egyik kereskedelmi tévécsatornán. Rengetegen jelentkeznek, közülük hat + egy fiatal próbálkozását, majd a versenyben való szereplésüket követjük nyomon. A plusz egy a mi főhősünk: Ormos Kati, a gyermekotthonban nevelkedett cigánylány. Rengeteg zavarral és kisebbségi érzéssel próbál részt venni a normális életben, de ez nem megy könnyen. Jelentkezik a versenyre, majd meggondolja magát, és otthagyja a zsűrit. A sorsa összehozza egy margóra került bárzongoristával, akit megpróbál rávenni, hogy tanítsa őt énekelni. Rezső egyedül él, és csak három dolog tartja életben: a pia, a lóverseny és az esti zongorázás egy vendéglőben. Először visszautasítja a lányt, majd – maga sem érti, miért – mégiscsak elvállalja a tanítását. Éjszakánként próbálnak az étteremben. Keményen dolgoztatja Katit, aki néha összeomlik a férfi elvárásától. Különös küzdelem kezdődik. Megérezzük, hogy mindkettőjüknek a saját maguk meghaladása a tét.
– Mi a szar az, hogy „casting”? – kérdezi egy zöldség-nagykereskedő hölgy a film elején az egyik fiatal melóstól, aki éppen elkéredzkedne az énekverseny meghallgatására.
– Az olyan – válaszol a srác –, mint amikor répát tetszik válogatni.
Minden Casting… mindennap bizonyítanod kell, hogy fontos vagy.
Na ja, mindez a tanulság rengeteg zenével és humorral van tálalva.

Alkotók

Tímár Péter Rendező
Kern András, Pataki Éva, Egressy Zoltán, Tímár Péter Forgatókönyv
Csukás Sándor Operatőr
Tímár Péter Vágó
Závodi Gábor Zene
Kovács György Hang
Bozóki Mara Látványtervező
Parádi Gabriella Jelmez
Losonczi Gábor Producer
Hungáriafilm Gyártó
Kern András, Oláh Ibolya, Puskás Péter, Reviczky Gábor, Oroszlán Szonja, Kútvölgyi Erzsébet, Kecskés Karina, Vallai Péter, Balázsovits Edit, Szacsvay László, Igó Éva, Scherer Péter Szereplők

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!