Csudafilm

2005, játékfilm, 35mm, 90 perc

Első játékfilm

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2005.

Egyszer volt, hol nem volt, éldegélt egy Nikosz nevű ember a Baross téri aluljáró egy kies zugában. Itt találnak rá a görög hagyatéki ügyvédek, és velük együtt a "csoda".
A már-már elfelejtett görög nagybácsi halálos ágyán Nikoszt teszi a félszigetnyi területen elterülő luxusszálloda örökösévé.
Felkutatják, repülőre ültetik. Irány Kréta! Nikosz először nem érti, majd érti, de nem hiszi! Álom vagy valóság? Ha az övé, akkor miért alszik az örökzöldek tövében, miért ragaszkodik hajléktalan rongyaihoz, miért eszi a leszedett tányérok maradékát és miért kukázik még mindig ez a különös szállo- datulajdonos? Legfeljebb felébredek - gondolja magában.
És hogy mi szakad a nyakába az örökséggel? Egy magyarul mulatságos akcentussal beszélő görög tolmács, egy katonás igazgatónő, kinek érző szívét vastag páncél borítja; s jönnek a fékezhetetlenül jókedvű hajléktalan komák Budapestről, hogy tönkretegyék a patinás szálloda maradék hírnevét.
Jön a pénzéhes nagynéni és a volt feleség; népes örökségvadász rokonság határon innen és túl.
Nikosz térül-fordul, hófehér öltöny, hibátlan megjelenés.
Az örökségért folyó harcból elegánsan kihátrál, hiszen nem a vagyon a "csoda" hanem hogy ismét tud szeretni, és nevetni valakivel, s ahogy a mesékben mondják: "boldogan éltek, míg"

Alkotók

Ragályi Elemér Rendező
Ragályi Elemér, Kern András Forgatókönyv
Ragályi Elemér Operatőr
Losonczi Teri Vágó
Rakonczai Viktor Zene
Tőzsér Attila, Kőporosy János Hang
Varga Judit  Látványtervező
Flesch Andrea Jelmez
Kálomista Gábor Producer
Blonde S.A. , RTL Klub, Megafilm Gyártó
Gordon Zsuzsa, Kern András, Derzsi János, Rudolf Péter, Nagy Mari, Kőmíves Sándor, Soós Edit, Kovács Lajos, Katerina Didaskalou, Cserna Antal, Badár Sándor Szereplők

Fesztivál szereplések

Tiburon Nemzetközi Filmfesztivál - 2006

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!