Drakulics elvtárs

2019, játékfilm, HD, 95 perc

fekete komédia

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2019. 10. 31.

A vámpírok köztünk járnak! De aggodalomra semmi ok: a kémelhárítás tagjai már a nyomukban vannak, és a szokásos eszközökön kívül akár fokhagymát is bevetnek.
70-es évek, Magyarország. A kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) hazalátogat, hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, de valami nagyon nem stimmel vele. Az öreg harcos úgy néz ki, mint ha 30 éves lenne, laza stílusa meg egy vérvörös Mustangja van, és a nők döglenek az ágyban fáradhatatlan fenevad után.
A kémelhárítás azonban felkészült a küzdelemre, és legjobb embereit állítja az ügyre. Mária (Walters Lili) kísérőként próbál a gyanús alak bizalmába férkőzni, és ahogy az álrandevúk egyre komolyabbra fordulnak, a törékeny kis nő úgy lesz egyre magabiztosabb: nemsokára elhiszi magáról, hogy több esze és nagyobb ereje van, mint az őt dróton rángató férfiaknak. Eközben a pasija, Laci (Nagy Ervin), a megfigyelés, lehallgatás és közelharc mestere a háttérből figyel, és amikor épp nem a féltékenységtől őrjöng, akkor olyat csinál, ami pont nem az erőssége: gondolkodik.


Vajon mi lehet az örökifjú elvtárs titka, aki csatos üvegből sűrű piros levet szopogat, és sóvárogva méregeti az elvtársnők finoman ívelt nyakát? A kémek, titkos ügynökök, besúgók, szélhámosok, régi és új harcostársak mindenre fel voltak készülve, de erre nincs kiképzés…

Alkotók

Bodzsár Márk Rendező
Bodzsár Márk Forgatókönyv
Reich Dániel Operatőr
Keresztes Gábor Zene
Ágh Márton Látványtervező
Füzes Eszter Jelmez
Pék Csaba, Tőzsér Attila Producer
Filmkontroll Gyártó
Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Walters Lili, Rába Roland, Thuróczy Szabolcs, Borbély Alexandra Szereplők

Díjak

Magyar Filmdíj - 2020 Walters Lili - Legjobb női főszereplő
Magyar Filmdíj - 2020 Ágh Márton - Legjobb díszlet
Magyar Filmdíj - 2020 Tőzsér Attila - Legjobb hang
Magyar Filmdíj - 2020 Füzes Eszter - Legjobb jelmez
Porto Alegre Fantaspoa - 2020 Legjobb film
Sitges Nemzetközi Filmfesztivál - 2020 Legjobb forgatókönyv

Fesztivál szereplések

Goa Indiai Nemzetközi Filmfesztivál - 2019
Odessza Nemzetközi Filmfesztivál - 2020 (versenyben)
Monte-Carlo Filmfesztivál - 2020 (versenyben)
Luxembourg CinÉast - 2020

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!