Guerilla

2019, játékfilm, színes, 86 perc

dráma

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2019.
NEMZETKÖZI PREMIER: 2019.

1849-ben, a világosi fegyverletétel után sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. Barnabás korábban megszökött a sorozás elől, az öccse vonult be helyette. Csak most, a vereség után csatlakozik a tízen-huszonéves, erdőben bujkáló gerillákhoz. A bűntudattól hajtott fiú bízik benne, hogy hazaviheti a testvérét, de egy hazugsága folytán besorozzák, így maradnia kell. Közel kerül egy lányhoz, aki a sebesülteket ápolja, és akibe az öccse szerelmes: ez tovább szítja a fivérek közötti ellentéteket. Barnabásnak hamarosan olyan döntéseket kell hoznia, amelyeknek egyre súlyosabb következményei lesznek.

A rövidfilmjeivel Cannes-ban és Berlinben is sikereket elérő Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje korábban nem látott módon nyúl az 1848-49-es szabadságharchoz. A Guerilla hiteles korrajz, amelynek a kérdései nem is lehetnének aktuálisabbak.

A film már elérhető a Filmio kínálatában! Kattints a Filmio ikonra!

Alkotók

Kárpáti György Mór Rendező
Kárpáti György Mór Forgatókönyv
Hartung Dávid Operatőr
Duszka Péter Gábor Vágó
Asher Goldschmidt Zene
Petrányi Viktória Producer
Proton Cinema Gyártó
Váradi Gergely, Mészáros Blanka, Vilmányi Benett, Radetzky Anna, Orbán Levente, Páll-Gecse Ákos, Vlagyimir Szvirszkij Szereplők

Díjak

Milánó Filmfesztivál - 2019 Aprile díj

Fesztivál szereplések

Göteborg Nemzetközi Filmfesztivál - 2019 (versenyben)
München Filmfesztivál - 2019
Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztivál - 2019
Kalkutta Nemzetközi Filmfesztivál - 2019
Isztambul "Bűn és bűnhődés" Nemzetközi Filmfesztivál - 2019

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!