Háromezer számozott darab

2023, játékfilm, HD, 93 perc

dráma fekete komédia

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2023. 4. 6.

Egy színházi rendező öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást. A színdarab kendőzetlen kegyetlenséggel meséli el életük valós történetét, vagyis: a nyomorukkal kereskedik. Amikor az előadást meghívja egy neves német színházi fesztivál, a csoport tagjai kénytelenek szembenézni múltjukkal, és felvenni a küzdelmet a rasszista sztereotípiákkal.

A Háromezer számozott darab a társulat szürreális utazása, amely elmossa a határt fikció, abszurd és szociografikus valóság között. Lehet-e a rassz témájáról rasszizmus nélkül beszélni? Vajon szükségszerű-e a kisebbség és a többség kölcsönös gyűlölete?

A Tudás Hatalom és Császi Ádám Cigány magyar című színházi előadását nagy kritikai és közönségsiker fogadta hazánkban, és meghívta a neves berlini Deutsches Theater. A rendező a Háromezer számozott darabbal e korábbi színdarabot adaptálta filmre, majd elnyerte a Tallinni Black Nights Nemzetközi Filmfesztiválon a „Rebels with a Cause” szekció különdíját. Császi Viharsarok című debütálása a Berlinálén szerepelt, számos díjat nyert és 14 országban mutatták be; új filmjét Ruben Östlund és Alejandro Jodorowsky rajongóknak különösen ajánljuk.

A film már elérhető a Filmio kínálatában! Kattints a Filmio ikonra!

Alkotók

Császi Ádám Rendező
Császi Ádám, Lengyel Balázs Forgatókönyv
Balázs István Balázs Operatőr
Kollányi Tamás, Kővári Szabolcs Vágó
Kalotás Csaba Zene
Bodzsár István Producer
Unio Film Gyártó
Varga Norbert, Farkas Franciska, Oláh Edmond, Pápai Rómeó, Pászik Cristopher, Horváth Kristóf, Wieland Speck Szereplők

Díjak

Tallinn Black Nights Filmfesztivál - 2022 zsűri elismerő oklevele „Rebels with a Cause”
Palics Nemzetközi Filmfesztivál - 2023 Császi Ádám - Legjobb rendező

Fesztivál szereplések

Kolozsvár Transilvania - 2023
Pune Nemzetközi Filmfesztivál - 2023 (versenyben)
Hága - Movies that Matter Filmfesztivál - 2023 (versenyben)

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!