Kémhatás

2012, dokumentumfilm, digitális, 62 perc

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2012.

Filmünk két legfontosabb jellemzője - minden ízében, fogantatása pillanatától nem várt haláláig – az interaktivitás és a kreativitás. Ezek ellentéte a világ egyirányú és „rendeltetésszerű” használata épp csődbe visz minket. Interperszonális és kommunikációs viszonyaink halála a az interaktivitás és a kreativitás háttérbeszorulása.

Filmünkben - egyetlen párbeszéd, szó nem hangzik el - kizárólag táncok, performanszok, énekek, nyilvános hétköznapi szituációk képi és zenei feldolgozása történik.

Filmünkben - nem használunk hagyományos kamerákat – kizárólag alternatív képrögzítő eszközöket használunk: telefonok, GoPro kamerák, biztonsági kamerák, modellhelikopteres kamerák, fényképezőgépek.

Filmünk fő célja a kapcsolatteremtés, melynek főszereplői a köztéri és más nyilvános táncesemények alkotói, előadói, más résztvevői - kurzusok résztvevői, villámtáncok tanúi, tudatos nézői. Aktív, alkotó résztvevők az eseményeket saját eszközeiken rögzítő és azokat felhívásaink nyomán nekünk elküldő tanúk. A tapasztalataikat, a nyilvános helyszíneket, a felvételi eszközöket rendelkezésünkre bocsátó mecénások

Filmünk – nem szórakoztató, pihentető – befogadóját aktivitásra serkenti. A néző pupillája és agya intenzív együttműködésben éli meg a filmszínház látogatást.

Filmünk egyedi vágási technikája –nem dekoratív – célja, hogy gazdagítsa a befogadást: egyidejűleg több szempontból mutassa az eseményeket, egyszerre láttassa a szereplő belső világát és kapcsolatát környezetével, dinamikáját mutassa be,

Filmünk célja, hogy a film apropóján tesztelje és fókuszálja mindazon emberek energiáit, akik nem akarnak egy unalmas és buta világban élni, s ezért tenni is képesek: Azok listája akik máris csatlakoztak e munkához - a csatlakozás sorrendjében - a film vége főcímeként olvashatóak.

Alkotók

Angelus Iván Rendező
Angelus Iván Forgatókönyv
Dömötör Péter Operatőr
Dömötör Péter Vágó
Mizsei Zoltán Zene
Mizsei Zoltán Hang
Arany Virág Gyártásvezető
Angelus Iván, Angelusz Iván Producer
Katapult Film, Goliwood Films Gyártó

Fesztivál szereplések

Varsó Nemzetközi Filmfesztivál - 2013

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!