Ki kutyája vagyok én?

2022, dokumentumfilm, színes, 80 perc

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2022. 11. 10.
NEMZETKÖZI PREMIER: 2022. 10. 18.

A Ki kutyája vagyok én? egy dokumentumfilm szatíra, amelyben a kutyatenyésztési ideológiák politikai és társadalmi irányzatok metaforáiként jelennek meg. Egy film, ami a kutya-politikán keresztül szól fontos emberi kérdésekről.

A film rendezője, aki kisebbségi magyarként él Romániában, Erdélyben, fajtiszta magyar Kuvasz kutyája számára szeretne tökéletes menyasszonyt találni. A keresés közben számtalan tenyésztés politikai bonyodalmakba keveredik, melyek hatására különböző ideológiák hatása alá kerül. Belekóstol a nacionalizmus eszméibe - miután szembesül vele, hogy a magyar fajták degeneráltak, megpróbálkozik a faj megmentésével, a regionalizmusba - mikor megpróbálkozik egy új, erdélyi kevert fajta kitenyésztésével, akivel saját kulturális identitását tudná azonosítani, és a liberális ideológiába - mikor genetikai tesztjéből megtudja, hogy ő maga is egy kevert fajú egyed. De szociális érzékenységének hála mindegyikben csalódik, így aztán bele kell törődnie: mint kutya-politikus, elbukott. De a remény hal meg utoljára, és szerencsére mindig érkezik új sugallat...

Alkotók

Lakatos Róbert Rendező
Lakatos Róbert Forgatókönyv
Bán-Horváth Attila Operatőr
Dunai László Vágó
Balogh Rita, Ada Solomon, Alexandru Solomon Producer
Other Films, Micro Film Gyártó
Lakatos Róbert, Fésüs Károly, Lakatos Ilona, Lakatos Arthur Szereplők

Fesztivál szereplések

Varsó Nemzetközi Filmfesztivál - 2022
Tallinn Black Nights Filmfesztivál - 2022

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!