Larry

2022, játékfilm, színes, 108 perc

Első játékfilm

dráma

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2022. 12. 1.
NEMZETKÖZI PREMIER: 2022.

A juhpásztorként tengődő, 21 éves Ádám (Vilmányi Benett) magának való vidéki fiú, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával (Thuróczy Szabolcs). Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – Larry művésznéven – kifejezheti magát, és szembe nézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd a neten váratlan mértékű népszerűségre tesz szert. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást. 

Bernáth Szilárd erőteljes bemutatkozó rendezése fiatalokat megszólító, társadalmilag érzékeny film Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs döbbenetesen hiteles alakításával.

Alkotók

Bernáth Szilárd Rendező
Hartung Dávid Operatőr
Szabó Tomi Vágó
Sperling Andor Zene
Ferenczy Gábor, Muhi András Producer
FocusFox, Larry Film Gyártó
Thuróczy Szabolcs, Vilmányi Benett, Szandtner Anna Szereplők

Díjak

Cottbus Filmfesztivál - 2022 Legjobb elsőfilm
Cottbus Filmfesztivál - 2022 Legjobb ifjúsági film

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!