Nyitva

2018, játékfilm, HD, 98 perc

romantikus vígjáték

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2018. 10. 18.
NEMZETKÖZI PREMIER: 2018. 8.

A Nyitva egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni (Radnay Csilla) és Bálint (Kovács Lehel) történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve.

A film kendőzetlen őszinteséggel és fanyar humorral igyekszik feltérképezni a párkapcsolatok buktatóit, mindezt női szemszögből, kitérve a nők szexualitását övező társadalmi konvenciókra, és tükröt tartva az ezzel kapcsolatos kettős mércének.

A filmet íróként és rendezőként is a London Film Schoolban végzett Nagypál Orsi (Hidegzuhany, Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János) jegyzi, operatőre Herbai Máté, vágó Mezei Áron, zeneszerző Moldvai Márk. A film jelmeztervezője Breckl János, látványtervezője Bagyarik Endre, producerei Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya.

 

Alkotók

Nagypál Orsi Rendező
Nagypál Orsi Forgatókönyv
Herbai Máté Operatőr
Mezei Áron Vágó
Moldvai Márk Zene
Kálomista Gábor, Helmeczy Dorottya Producer
Megafilm Gyártó
Radnay Csilla, Kovács Lehel, Jordán Adél, Péterfy Bori, Ötvös András, Lénárdt Laura, Brasch Bence Szereplők

Fesztivál szereplések

Montreal World Film Fesztivál - 2018
Luxembourg CinÉast - 2018
Fort Lauderdale Nemzetközi Filmfesztivál - 2018 (versenyben)
Porto FANTASPORTO - 2019
Stara Zagora Golden Linden - 2019

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!