Nyócker! 8D

2012, animáció, 3D, 82 perc

vígjáték

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2012.

A film egy nagy kaland története.
A budapesti dzsungel mélyén, a nyolcadik kerületben egy csapat gyerek, cigányok, magyarok, egy kínai és egy arab arra szövetkezik, hogy a lehető leggyorsabban rengeteg pénzt állítson elő.
Pénz persze mindig kell. De mire kellhet nagyon sok pénz? A cigány Ricsi és a magyar Julika egymást életre-halálra gyűlölő szüleit kell kibékíteni a földi javakkal, hogy a két szerelmes a gazdagság árnyékában végre egymásé lehessen.
Egy ideig megy minden, mint a karikacsapás: a piti kis bűnözők és a korrupt rendőrök háta mögött a gyerekek azt használják, ami van nekik: az eszüket, a fantáziájukat és az ügyességüket.
Túljárnak minden és mindenki eszén.
Szegénység, kurvák, stricik, gravitáció, tér és idő nem számít. A lassan összecsiszolódó kölykök egy zseniális ötlet segítségével visszarepülnek az időben, és a földtörténet őskorában olajat fakasztanak a leölt mamutok hulláiból.
A Nyócker alatt hatalmas olajmező képződik, és a gyerekek pillanatok alatt mesés gazdagságra tesznek szert. Az üzlet beindul.
Rambo DVD díszkiadásban, ötcsillagos sulibüfé, arany rolex mindegyikük kezén, Szinyei-Merse Majálisa rajzórára bevitt feladatként. A szülők természetesen gyanút fognak, de ami ennél rosszabb, gyanút fog a világ is. A hirtelen felbukkanó rengeteg olaj zavart okoz a gépezetben és a nagyhatalmak nyomozásba kezdenek.
A Nyócker körül szűkül a kör.
Mi lesz a nagy álomból?
És mi lesz a szerelemből?
Egy biztos: a Nyócker Nyócker marad, amíg világ a világ.

Alkotók

Gauder Áron Rendező
Nagy Viktor, Orsós László Jakab, Damage Forgatókönyv
Palotás Kincső, Novák Erik Vágó
L.L. Junior Zene
Novák Erik Producer
Csorba és Lakatos Kft. Gyártó
Szabó Győző, Gryllus Dorka Szereplők

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!