Overdose - Vágta egy álomért

2013, dokumentumfilm, digitális, 72 perc

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2013.

"Jólesett végre egy politikamentes hír, egy igazi sikertörténet." – meséli Ferenczi Gábor. "Egy szlovákiai magyar üzletember 2008-ban hirtelen a magyar média érdeklődésének középpontjában találta magát. Több helyen nyilatkozta, hogy legszebb álma vált valóra azáltal, hogy Overdose győzelmei után szerte Európában a magyar himnuszt játsszák. Aztán Párizsban volt egy verseny, amit ugyan megnyert, de a rossz start miatt újra kellett volna futnia. Megragadott, ahogy erről a tréner mesélt: 'És azt hogy magyaráztam volna el neki, hogy nyertél ugyan, de légyszíves mégegyszer...?!' Ez a két momentum elég volt ahhoz, hogy belevágjunk a filmbe, hogy kíváncsiak legyünk, mi lesz ennek a nem mindennapi történetnek a vége, hogyan reagálnak a csodára azok az emberek, akik láthatóan egész életükben erre vártak..."
 
2009-ben Overdose váratlanul lesérült. A szakemberek hamar lemondtak róla, hiszen a savós patairhagyulladás az angol telivérek egyik rettegett betegsége. 15 hónap kényszerpihenő után azonban Overdose, a csodaló ismét starthoz állt. Ezalatt a nemzet szimbólumaként emlegetett ló érdekében összefogott öt befolyásos magyar cég, felbomlott a 12 veretlenséget elért csapat, érdekek és érzelmek csaptak össze.

A dokumentumfilm Overdose betegségének, felépülésének és újrakezdésének időszakában a kulisszák mögötti világba vezet, megismerhetjük Overdose tulajdonosát, trénerét és munkalovasát,  a ló pályafutásának küzdelmes, több érzelmi szálon futó drámai történetét.

Alkotók

Ferenczi Gábor Rendező
Ferenczi Gábor, Idrányi Flóra, Gül Togay Forgatókönyv
Lovasi Zoltán, Markert Károly, Szőnyi István, Rév Marcell Operatőr
Thomas Ernst Vágó
Székely Tamás Hang
Hanka Kastelicova, Major István, Gül Togay Producer
HBO Europe, Filmteam Gyártó

Díjak

Vukovar Filmfesztivál - 2014 Legjobb dokumentumfilm díja

Fesztivál szereplések

Thesszaloniki Dokumentumfilm Fesztivál - 2014

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!