Randevú

2006, játékfilm, 35mm, 85 perc

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2006.

A napjainkban játszódó film első jelenete az ötvenes évekbe nyúlik vissza. Egy kórházi szobában Irén, a halálos beteg fiatal nő búcsúzik el gyermekétől, Rózsikától. Az árván maradt kislány ötven évvel később itt jár közöttünk, mint hajléktalan öregasszony, aki megörökölte anyja tüdőbetegségét.
Nagyvárosi bolyongásai során Rózsika találkozik egy különös mozgású, szótlan nővel, akivel hamarosan szoros barátságot köt. Egyikük sem tudja, de a néző hamar rájön, hogy anya és lánya újbóli találkozásának vagyunk tanúi. Mostantól a két nő kalandjai összefonódnak, és ezekben a kalandokban szembekerülnek egymással a harmadik évezred Magyarországának különböző, egymástól nagyon eltérő minőségű világai és karakterei.
Amikor kiderül, hogy Rózsikának, az idős és beteg hajléktalan néninek már csak napjai lehetnek hátra, Irén mozgósítja magában rejtett energiáit, és mint egy modern mesében, megszabadítja lányát a szenvedéstől.www.randevufilm.hu

Alkotók

Incze Ágnes Rendező
Incze Ágnes Forgatókönyv
Herbai Máté Operatőr
Incze Ágnes Vágó
Deutsch Gábor, Vajdai Vilmos, Kunert Péter Zene
Csáki János Hang
Breckl János Jelmez
Tóth Péter Miklós Producer
Európa Film & Communications Gyártó
Mészáros Béla, Kökényesi György, Thuróczy Szabolcs, Nagy Zsolt, Zrínyi Gál Vince, Danis Lídia, Mészáros Tibor, Szamosi Zsófi, Lázár Kati, Jeney Hanna, Salamon András, Pap Vera Szereplők

Fesztivál szereplések

Mumbai Nemzetközi Filmfesztivál - 2007
Pune Nemzetközi Filmfesztivál - 2007

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!