S.O.S. Szerelem!

2008, játékfilm, SD, 96 perc

romantikus vígjáték

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2008.
NEMZETKÖZI PREMIER: 2008.

Mit tehet a férfi, ha képtelen meghódítani az imádott nőt? Mit tehet, ha reménytelenül szerelmes? Ha pénze van, de modora nincsen?
Ha a csajozós duma kevés, és a pénz most az egyszer nem vásárol szerelmet? A romantikus komédiák örök kérdéseire keresi a választ Sas Tamás vadonatúj filmje.
Péter egy high-tech társkeresőügynökség feje. Cége, az S.O.S. SZERELEM! üzletszerűen segít tehetős klienseinek bajos szerelmi ügyleteik megoldásában. Piaci részesedésük szárnyal, hatékonysági mutatójuk 100%-os – egészen addig, amíg Tomi, egy dúsgazdag, kőbunkó ügyfél rájuk nem borítja az asztalt.
Tomi reménytelenül szerelmes Veronikába, egy bájos óvónőbe, de még az S.O.S. szerelem ! segítségével sem képes meghódítani őt. Péter ördögi tervet eszel ki: kibérel egy vidéki kastélyt, és az ügynökség munkatársaival népesíti be, mintegy családi körbe vonva Tomit, majd egy zseniális ürüggyel odacsalja Veronikát.
Az óvónő egy kalandokban és bonyodalmakban gazdag hétvégét tölt Tomival és „családjával”, és minden a terv szerint alakul – mígnem Péter, a kalamajka szervezője is beleszeret Veronikába… Valentin napon pedig kiderül, vajon Tomi vagy Péter nyeri el az imádott lány kezét...

 

A Mozisok Országos Szövetségének díja a 2007-es naptári év legmagasabb nézőszámot elért magyar játékfilmjének.

Alkotók

Sas Tamás Rendező
Szurmai János Forgatókönyv
Miklauzic Márton Operatőr
Major Klára Vágó
Gulya Róbert, George Németh, Szabó Zé Zene
Madácsi Imre, Kőporosy János Hang
Sas Olivér Látványtervező
Breckl János Jelmez
Neményi Ádám Producer
World Film Entertainment, Next Station Productions, TV2 Gyártó
Gáspár Kata, Csányi Sándor, Ullmann Mónika, Fenyő Iván, Kovács Patrícia, Varga Boglárka, Kaszás Géza, Hernádi Judit, Szacsvay László, Tordy Géza, Herczeg Adrienn, Kéri Kitty, Kautzky Armand, Pásztor Erzsi, Jordán Adél, Hevér Gábor Szereplők

Díjak

Mladá Boleslav "Mosolygó Filmek Fesztiválja" - 2007 Mladá Boleslav város díja

Fesztivál szereplések

Kalkutta Nemzetközi Filmfesztivál - 2007
London Raindance Filmfesztivál - 2009
Pöstyén Cinematik - 2007
Palics Nemzetközi Filmfesztivál - 2007
Kolozsvár Comedy Cluj - 2010

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!