Szent Iván napja

2003, játékfilm, 35mm, 82 perc, 1:1,85

Első játékfilm

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2003.

Úgy élj, mintha minden napod az utolsó lenne - mondják az indiánok. Mi persze nem úgy élünk. Ez alól Sz. Iván sem kivétel. Próba. Kikérés. Fotózás. Kikérés. TV felvétel. Lemezbemutató. Kikérés. Interjú. Próba. Kikérés. Hakni. Éjszakai show. Ez egy napja. Tarkítva magánélettel és magánbeszélgetésekkel. őrült rohanás. Szinte már követhetetlen. Ha nem lenne Judit, a manager, leállna a gépezet, bár lehet, hogy nélküle el sem indult volna. Sz. Iván színész és sztár. Az Év Színésze Díj birtokosa, s az Év Férfija választások verhetetlen bajnoka. Női magazinok címlapfotója, pletykarovatok hőse, a budapesti Művész Színház vezető színésze. Divatbemutatók kifutóin és a reggeli TV műsorok színes kanapéin éppoly otthonos, mint egy Shakespeare drámában. A lányok rajongó leveleket írnak neki, a színikritikusok pedig elismerő méltatásokat róla. A film Sz. Iván egy napját mutatja be. Amibe, mintegy feneketlen zsákba, Iván megpróbálja belegyömöszölni a nagybetűs művészetet és a könynyebb műfajokat, a jól jövedelmező, butácska reklámokat és Kosztolányi Dezsőt, sikert és pénzt, népszerűséget, barátságot, kalandot és szerelmet. De persze nem fér bele. Mert hiába akarunk mindenütt és minden pillanatban helyt állni, jót tenni másokkal és magunkkal, az állandó rohanásban elszáguldunk önmagunk és egymás mellett. Nem kapunk meg mindent egyszerre. Vagy ha igen, hát annál rosszabb. Sz. Iván egy napja bármelyikünk napja lehetne. Hiszen mi mindanynyian mindent akarunk. Ez a film viszont szórakoztatóan és sok humorral arról szól, hogy nem lehet megúszni a döntést.

Alkotók

Meskó Zsolt Rendező
Meskó Zsolt, Márton Gyula Forgatókönyv
Kardos Sándor Operatőr
Palotai Éva Vágó
Bujtor Balázs, Élő Péter Zene
Várhegyi Rudolf Hang
Stenger Zsuzsa, Haraszti Janka Jelmez
Rózsa János Producer
Objektív Filmstúdió Gyártó
Fullajtár Andrea, Darvas Iván, Török-Illyés Orsolya, Mácsai Pál, Básti Juli, Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hajdu Szabolcs, Kamarás Iván, Jordán Tamás Szereplők

Fesztivál szereplések

Mumbai Nemzetközi Filmfesztivál - 2003
Palics Nemzetközi Filmfesztivál - 2004

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!