Szuperapu

2019, rövidfilm, HD, színes, 13 perc

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2019.

A Szuperapu egy fiatal apáról szól, akinek ügyészként le kell tartóztatnia egy korrupt vállalkozót. Lányával egy nap rossz hangulatban válnak el, rossz apának érzi magát, aki nem figyel a gyerekére a karrierje miatt. Amikor a letartóztatás estéjéhez érünk, a vállalkozó egy szuperhős jelmezben nyit ajtót az ügyésznek. Teszi mindezt azért, hogy néhány éves gyermekének szemében egy darabig még szuper apu maradhasson, ne egy köztörvényes bűnöző, akit a rendőrség vitt el hosszú évekre. Az ügyész mellett álló beavatott közrendőr így nem bilincsben vezeti el, hanem eljátsszák, hogy szuperhős kapitányként a rendőrségnek segít. Az ügyészt meglepi a vállalkozó "emberi" oldala és arra inspirálja, hogy ő is jobban figyeljen a lányára.

A film már elérhető a Filmio kínálatában! Kattints a Filmio ikonra!

Alkotók

Petrik András Rendező
Horváth Áron Forgatókönyv
Győri Márk Operatőr
Bacskai Brigitta Vágó
Parádi Gergely Zene
Várhegyi Rudolf Hang
Pirityi Emese Jelmez
Roskó Péter, Vékes Csaba Producer
Blue Duck Arts, AZT Media Gyártó
Mészáros Béla, Thuróczy Szabolcs, Barkóczy Lili, Vajda Milán, Lovas Levente, Horváth Lajos Ottó, Mester Szilvia Szereplők

Fesztivál szereplések

Lagów Nemzetközi Filmfesztivál - 2019
Marosvásárhely AlterNative - 2019 (versenyben)

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!