Team Building

2010, játékfilm, 35mm, 94 perc, 1:1,85

koprodukciós országok: Németország Nagy-Britannia

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2010.

Mennyiben segíti a mindennapokban való eligazodást a manapság oly népszerű, team building-nek nevezett agymosás? Mennyiben segít megválaszolni életünk alapvető kérdéseit? Mennyire képes egy volt kommunista ország embere elsajátítani a "szép új világ" diktálta értékrendet? Mennyire képes egy Nagy-Britanniából importált tréner megérteni az olykor túlságosan is kelet-európai viszonyokat?

Péter videósként dolgozik egy vidéki csapatépítő tréningen. A fiatalember munkája abból áll, hogy felveszi a hétvégén történteket: rögzíti a résztvevők emlékezetes pillanatait, megaláztatásait, a csapatépítést, a külföldi tréner időnként kegyetlen, ám hatásos módszereit. Péter vállalja, hogy elkészít egy összegző filmet a hétvégéről. A műsoros esten be is mutatják, azonban senki nem azt kapja, amire számított.

Társadalomrajz egy országról, amely kivívta a szabadságát. Valóban sikerült?

Alkotók

Almási Réka Rendező
Almási Réka Forgatókönyv
Gibárti Viktor Operatőr
Tóth Csaba Vágó
Tóth Péter Zene
Zányi Tamás Hang
Nemes Takách Kata Látványtervező
Antal Eszter Jelmez
Szántó Gábor Gyártásvezető
Pusztai Ferenc Producer
27 Films / DE, Superkrush Films / UK Koproducer
KMH Film Gyártó
Nagy Zsolt, Nagy Péter, Fullajtár Andrea, Alexis Latham, Kamarás Iván, Blaskó Péter, Géczi Zoltán, Szalay Marianna, Elek Ferenc, Derzsi János, Vasvári Emese, Varga Mária Szereplők

Díjak

Budapest Magyar Filmszemle - 2010 Simó Sándor-díj a legjobb elsőfilmnek
Budapest Magyar Filmszemle - 2010 Legjobb producer

Fesztivál szereplések

Palics Nemzetközi Filmfesztivál - 2011

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!