Tititá

2015, dokumentumfilm, HD, 85 perc

dokumentum

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2015. 3. 26.
NEMZETKÖZI PREMIER: 2015. 8.

Anti 18 éves cigány fiú, szenvedélye a gitározás. Az ország egyik távoli szegletében, romatelepen él. Váratlan lehetőség éri, amikor 60 fiatal társával együtt felvételt nyer a Snétberger Zenei Tehetség Központba, ahol tanulhat.

A komfortos világ ígérte elvarázsolja a fiatalembert. Csodát remél. Azonban hamar kiderűl, hogy hátránya hatalmas, még roma diáktársaihoz képest is. Nem ismeri a kottát, nincs támogató zenészcsalád a háttérben, nem szokott a rendszeres gyakorláshoz. Kérdés, hogy sikerül-e megváltoztatnia kilátástalannak tűnő sorsát.

Az érzékeny és szerethető fiú története tele van váratlan fordulatokkal. Anti őszintesége, sajátos humora pillanatok alatt magával ragadja a nézőt. Nem mellesleg bepillanthatunk a zenei tehetség központ munkájába is. Nagyszerű zenei betétek és emlékezetes "tábori" pillanatok  színezik az egészestés dokumentumfilmet.

A film már elérhető a Filmio kínálatában! Kattints a Filmio ikonra!

 

Alkotók

Almási Tamás Rendező
Kékesi Attila Operatőr
Hargittai László Vágó
Balázs Gábor Hang
Almási Tamás, Ugrin Julianna Producer
Snétberger Ferenc, Kuru Antal, Lakatos Ádám, Siska Tamás Szereplők

Díjak

Szarajevó Filmfesztivál - 2015 Zsűri különdíja

Fesztivál szereplések

Thesszaloniki Dokumentumfilm Fesztivál - 2016
San Sebastian Ember Jogi Filmfesztivál - 2016 (versenyben)
Lagów Nemzetközi Filmfesztivál - 2016 (versenyben)
Starnberg Fünf Seen Filmfesztivál - 2017

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!