Toldi

2022, animáció, színes, 108 perc

animáció

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2022. 10. 20.

Arany János elbeszélő költeményének főszereplője egy igazi magyar szuperhős, egy naphérosz. Toldi Miklós történetén keresztül tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson. Jankovics Marcell és Csákovics Lajos rendezők animációs filmjében nemcsak az ármánykodó báttyal való viszályt és az önmagát kereső ifjú belső vívódásait éljük át, de teljes gazdagságában megjelenik benne a lovagi világ és a magyar puszta, illetve a lápvidék is. Együtt barangolunk Toldival a mocsárban és a XIV. századi Pest utcáin, ahogy mindennel és mindenkivel szembeszállva küzd az igazságáért.

Jankovics Marcell utolsó alkotása szöveghűen viszi vászonra Arany János költeményét. A Toldi rendkívüli igényességgel megalkotott, festői szépségű képanyaga a Magyar népmesék sorozatot is jegyző Kecskemétfilm 80 alkotójának több mint három évnyi munkájának eredménye.

A film már elérhető a Filmio kínálatában! Kattints a Filmio ikonra!

Alkotók

Jankovics Marcell Rendező
Jankovics Marcell Forgatókönyv
Selmeczi György Zene
Maticska Zsolt, Richly Zsolt Látványtervező
Mikulás Ferenc Producer
Kecskemétfilm Kft. Gyártó
Csákovics Lajos Társrendező
Széles Tamás Narrátor

Díjak

Magyar Mozgókép Fesztivál - 2023 Legjobb animáció

Fesztivál szereplések

Annecy Animációs Filmek Nemzetközi Fesztiválja - 2023 (versenyben)
Pesaro Nemzetközi Filmfesztivál - 2023 (versenyben)

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!