Űrpiknik

2021, játékfilm, HD, 80 perc

dráma sci-fi

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2021. 7. 1.

A különc egyetemista lány, Panna (Walters Lili) gyerekkorától kezdve próbál az űrbe küldeni jeleket, válaszra várva. Annak ellenére, hogy az egyetemen senki nem veszi őt komolyan, elmélete mégis bizonyítást nyer: hatására ugyanis a Földre érkezik a saját világában hasonlóan kirekesztett űrlény Fiú (Takács Zalán). Ha ez önmagában nem lenne elég sokk, a jövevény közli Pannával: a bolygó pusztulásra van ítélve, őt magát pedig egyedül az érdekli, hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Sarolta művésznőt.

Az elsőfilmes Badits Ákos rendező, és a forgatókönyvet jegyző Benedek Ágota, a Rumbarumbamm című nagysikerű könyv szerzőjének filmje egy eszeveszett éjszaka történetét meséli el. Különc főszereplőik nem kevesebb dolgot vállalnak magukra, mint a bolygó megmentését, ráadásul kalandjaik során saját múltjukkal is szembe kell nézniük – már csak az a kérdés, hogy melyik probléma a súlyosabb.

Alkotók

Badits Ákos Rendező
Badits Ákos, Benedek Ágota Forgatókönyv
Balázs István Balázs Operatőr
Bacskai Brigitta Vágó
Seres Bálint Zene
Bohács Tamás Hang
Tasnádi Zsófia Látványtervező
Sinkovics Judit Jelmez
Petrányi Viktória, Ligosztájeva Annamária Producer
Proton Cinema Gyártó
Walters Lili, Takács Zalán, Varga Veronika, Lengyel Benjámin Szereplők

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!