Üvegtigris 2

2005, játékfilm, 35mm, 105 perc

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2005.

Nem rengették meg alapvetően az Üvegtigris legénységének életét az első rész befejezése óta eltelt időszak eseményei. Az Üvegtigrisnél alig változott valami: Lali és Sanyi még mindig ott élnek, Csoki azóta is imádja az ingyen piát, Róka továbbra is mindenféle kacattal üzletel, Gaben egy gazdag nőt szeretne kifogni magának, és most az amerikai autók helyett egy Volgában hisz. Ám Cingi élete jelentős fordulatot vett, szaxofon helyett tubázik, és nősülni készül. Menyaszszonya nem más, mint az első rész süketnéma menyasszonya.
Az Üvegtigris idilljét azonban a belső torzsalkodások, barátok közti viták helyett most egy hirtelen jött túszdráma és egy komoly külső veszély fenyegeti. Előbb egy titokzatos és hányatott sorsú tábla érkezik, majd egy építési vállalkozó, aki kinézte magának a területet és lakóparkot akar építtetni a lekoszlott büfé helyére. A helyzet világos, a vállalkozó részéről nincs alku: Lalinak és a Tigrisnek mindenképpen el kell tűnnie. Laliék azonban maradni akarnak. Közben közeledik Cingi legénybúcsúja, amire egy egészen különleges ajándékkal készülnek, és a dolgok hirtelen úgy alakulnak, hogy egyre valószínűbb lesz: elütöttek egy rendőrt. Végül az Üvegtigris gazdát is cserél, meg nem is, a büfében rekordbevétel jön össze, de el is úszik rögtön. A főszereplők pedig egy maguk által eszkábált mesterséges szigettel próbálnak eltávolodni a hirtelen túl nyüzsgővé vált világ elől.

Alkotók

Rudolf Péter Rendező
Búss Gábor Olivér, Rudolf Péter Forgatókönyv
Vecsernyés János Operatőr
Kiss Wanda Vágó
Szarka Tamás Zene
Kőporosy János, Kovács György Hang
Jávor Loránt  Látványtervező
Klimó Péter Jelmez
Pataki Ági, Kovács Gábor Producer
Filmpartners Gyártó
Csuja Imre, Szarvas József, Reviczky Gábor, Selmeczi Roland, Gesztesi Károly, Nagy-Kálózy Eszter, Gáspár Sándor, Rudolf Péter, Kecskés Karina, Horváth Lajos Ottó, Parti Nóra, Besenczi Árpád, Szilágyi Tibor, Básti Juli, Bodrogi Gyula Szereplők

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!