Vadászat angolokra

2005, játékfilm, 35mm, 86 perc

Első játékfilm

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2005.

Volt egyszer egy Magyarország. Tulajdonképpen mint ország, ekkoriban pont nem létezett. Sírok, romok, krónikák alapján lehetett emlékezni a múltjára �amit az itt élők meg is tettek � ám a külvilág számára Magyarország neve úgy hangzott, mint Bergengóciáé, egy egykor virágzó, múltbéli helyé.
A történet szereplői vadászatra gyűlnek össze. A társaságnak tagja egy angol mérnök is. Fantaszta, feltaláló, kalandvágyó férfi, aki egyes vélemények szerint Palmerston angol külügyminiszternek küld jelentéseket. Merész elképzelései vannak a magyarok gazdasági felemelkedéséről, és az ezáltal nyert függetlenségükről. Lelkesedését egy romantikus, titkolt szerelem is fűti, melyet az egyik jelenlévő hölgy iránt érez.
Persze ez a vadászat nem érdektelen az osztrák titkosszolgálat számára sem. Ilyen ez a kor.
Gyönyörű szeptemberi idő van. Hőseink élvezik a szép tájat, az életet. Vadásznak.
1839-et írunk. Kilenc évvel vagyunk a kontinensen végigsöprő forradalmak és szabadságharcok előtt, amikor Európa tudatában újra megjelenik egy ország, mely addig is jelen volt, mégsem létezett.

Alkotók

Bagó Bertalan Rendező
Csaplár Vilmos Forgatókönyv
Máthé Tibor Operatőr
Tősér Ádám Vágó
Horváth Károly Zene
Márkus Tamás Hang
Szlávik István Látványtervező
Szakács Györgyi  Jelmez
Schmidt László Producer
VidArt Stúdió Gyártó
Derzsi János, Szakács László, Tóth József, Erdős Lili, Janicsek Péter, Joós László, Wellmann György, Magdalena Gorska, Marcin Kwasny, Bertók Lajos, Bencze Ilona, Horkay Péter, Cserhalmi György, Dörner György, Badár Sándor, Nyakó Juli Szereplők

Díjak

Budapest Magyar Filmszemle - 2006 Legjobb operatőr: Máthé Tibor
Houston WorldFest - 2007 Arany Remi-díj
Bali Balinale - 2007 Legjobb külföldi film díja

Fesztivál szereplések

Kalkutta Nemzetközi Filmfesztivál - 2007
Moszkva Arany Vitéz Nemzetközi Filmfesztivál - 2007

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!