Tóth Barnabás

weboldal: www.barnabastoth.com

Tóth Barnabást (1977) még gyerekszínészként ismerhettük meg - szerepelt A legényanyában, az Eldorádóban vagy Szabó Ildikó hátborzongató Gyerekgyilkosságok című alkotásában -, majd felnőttként számos rövidfilmet rendezett, hol Simonyi Balázzsal (Egy szavazat, (terep) SZEMLE) vagy épp Litkay Gergellyel (Az ember, akit kihagytak) közösen, hol egyedül (Vonaton, Autogram, Van egy határ).


A nagy áttörést kisfilmesként – holott addigra már elkészítette bemutatkozó mozifilmjét Rózsaszín sajt címmel – mégis Újratervezés című rövidfilmje hozta meg a számára, ami 2014-ben kiemelkedő online siker lett: a Pogány Judit és Kovács Zsolt főszereplésével készült megható művet több mint másfél millióan látták, ebből egymillió néző három nap leforgása alatt tekintette meg.


Susotázs (2018) című rövidfilmjét az Amerikai Filmakadémia tagjai beválasztották a legjobb tíz rövidfilm közé (shortlist) a legjobb kisjátékfilm kategóriájában (Best Live Action Short).

Filmek

Egy szavazat Rendező
Egy szavazat Forgatókönyv
Egy szavazat Vágó
Egy szavazat Producer
Gyerekgyilkosságok Szereplő
Kiállítás Forgatókönyv
Kiállítás Vágó
Kiállítás Rendező
Lopott képek Szereplő
Rózsaszín sajt Rendező
Rózsaszín sajt Forgatókönyv
Rózsaszín sajt Szereplő
Szerelem meg hal Rendező
Szerelem meg hal Forgatókönyv
Vonaton Vágó
Vonaton Szereplő
Vonaton Forgatókönyv
Vonaton Rendező
Újratervezés Rendező
Újratervezés Forgatókönyv
Újratervezés Vágó
Van egy határ Rendező
Van egy határ Forgatókönyv
Susotázs Rendező
Susotázs Forgatókönyv
Akik maradtak Rendező
Akik maradtak Forgatókönyv
Bereményi kalapja Szereplő

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!