Rólunk

A Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. közbeszerzési eljárással kapcsolatos adatkezelésről

1. Adatkezelő és elérhetőségei

Az adatkezelő cégneve: NEMZETI FILMINTÉZET KÖZHASZNÚ NONPROFIT ZRT. (a továbbiakban: „Adatkezelő”)
Székhelye: 1145 Budapest, Róna u. 174.; Pf: Budapest 1365 Pf. 748.
E-mail címe: nfi@nfi.hu
Telefonszáma: (+36 1) 461 1320
Honlap: http://nfi.hu

2. Adatvédelmi tisztviselő

Az Adatkezelő adatvédelmi tisztviselőjének az adatai a következők:

Neve: Dr. Bottyán Béla
Postacíme: 1145 Budapest, Róna u. 174.; Pf: Budapest 1365 Pf. 748.
E-mail címe: adatvedelem@nfi.hu
Telefonszáma: +36 1 461 1371

3. A kezelt adatok köre, az adatkezelés célja, jogalapja, és az adatok megőrzésének ideje  

Kezelt adatok köre Adatkezelés célja Adatkezelés jogalapja Megőrzési idő
Az ajánlattevő, részvételre jelentkező, (egyéni vállalkozó) vagy képviselőjének / kapcsolattartójának azonosítási adatai (név, székhely, adószám, egyéni vállalkozói nyilvántartási szám) Ajánlattevő azonosítása a közbeszerzési eljárásban, a közbeszerzési eljárás előkészítése

A közbeszerzési eljárás lefolytatásával összefüggő jogszabályokban előírt jogi kötelezettség teljesítése

Szerződéskötés esetén magánszemély ajánlattevő esetén a vele kötött szerződés teljesítése, nem magánszemély ajánlattevő esetén az Adatkezelő szerződés teljesítéséhez fűződő jogos érdeke

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 46.§ (2) bekezdése szerinti megőrzési idő végéig
Az ajánlattevő, részvételre jelentkező kapcsolattartási adatai (képviselő neve, e-mail cím, telefonszám) A közbeszerzési eljárásban történő írásbeli kommunikáció, kapcsolattartás

A közbeszerzési eljárás lefolytatásával összefüggő jogszabályokban előírt jogi kötelezettség teljesítése

Szerződéskötés esetén magánszemély ajánlattevő esetén a vele kötött szerződés teljesítése, nem magánszemély ajánlattevő esetén a vele kötött szerződés teljesítéséhez fűződő jogos érdek

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 46.§ (2) bekezdése szerinti megőrzési idő végéig
Társasági iratokon, aláírási címpéldányon szereplő adatok (jogi személy ajánlattevő, részvételre jelentkező esetén) Ajánlattevő képviselőjének azonosítása, közbeszerzési feltételek elbírálása

A közbeszerzési eljárás lefolytatásával összefüggő jogszabályokban előírt jogi kötelezettség teljesítése

Szerződéskötés esetén magánszemély ajánlattevő esetén a vele kötött szerződés teljesítése, nem magánszemély ajánlattevő esetén a vele kötött szerződés teljesítéséhez fűződő jogos érdek.

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 46.§ (2) bekezdése szerinti megőrzési idő végéig
Gazdasági és pénzügyi alkalmassági követelmények igazolása körében az ajánlattevő, illetve a részvételre jelentkező által megadott személyes adatok Az ajánlattevő alkalmassági követelményeinek vizsgálata Az alkalmassági követelmények meghatározásához és vizsgálatához fűződő jogos érdek a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (Kbt.) 65.§-a, valamint a Kbt. felhatalmazásával megalkotott 321/2015. (X.30.) Kormányrendelet 19-20.§-aiban foglalt felhatalmazó rendelkezések alapján, az Adatkezelő azok alkalmazásához fűződő jogos érdeke A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 46.§ (2) bekezdése szerinti megőrzési idő végéig
Műszaki és szakmai alkalmassági követelmények igazolása körében az ajánlattevő, illetve a részvételre jelentkező által megadott személyes adatok, ideértve a referencia-személyek önéletrajzát is Az ajánlattevő alkalmassági követelményeinek vizsgálata, szakmai tapasztalat igazolása Az alkalmassági követelmények meghatározásához és vizsgálatához fűződő jogos érdek a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (Kbt.) 65.§-a, valamint a Kbt. felhatalmazásával megalkotott 321/2015. (X.30.) Kormányrendelet 21-25.§-aiban foglalt felhatalmazó rendelkezések alapján, az Adatkezelő azok alkalmazásához fűződő jogos érdeke A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 46.§ (2) bekezdése szerinti megőrzési idő végéig
A szakmai tevékenység végzésére való alkalmasság igazolása körében az ajánlattevő által megadott személyes adatok Az ajánlattevő alkalmassági követelményeinek vizsgálata Az alkalmassági követelmények meghatározásához és vizsgálatához fűződő jogos érdek a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (Kbt.) 65.§-a, valamint a Kbt. felhatalmazásával megalkotott 321/2015. (X.30.) Kormányrendelet 26.§-aiban foglalt felhatalmazó rendelkezések alapján, az Adatkezelő azok alkalmazásához fűződő jogos érdeke A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 46.§ (2) bekezdése szerinti megőrzési idő végéig
Az ajánlattevőkkel és részvételre jelentkezőkkel kapcsolatos kizáró okok igazolása körében az ajánlattevő, részvételre jelentkező és alvállalkozó által megadott személyes adatok Pályázati feltételek elbírálása, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 9/B.§-a szerinti feladatok ellátása A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (Kbt.) 62.§-ában foglalt kötelezettségeknek való megfeleléshez fűződő jogos érdek A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 46.§ (2) bekezdése szerinti megőrzési idő végéig

 

A fenti adatkezelések kapcsán az Adatkezelő felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben Ön, mint ajánlattevő, részvételre jogosult, és egyéb a közbeszerzési eljárással adatkezelési szempontból érintett személy, az elbíráláshoz feltétlenül szükséges adatokat teljeskörűen nem adja meg, akkor az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következménye lehet a közbeszerzési eljárásból való kizárás, illetőleg a szerződés megkötésének vagy teljesítésének lehetetlenülése.

4. Személyes adatok címzettjei, a címzettek kategóriái

Az Ön személyes adataihoz az Adatkezelő részéről az Adatkezelő munkavállalói férnek hozzá olyan mértékben, amely a munkájuk elvégzéséhez feltétlenül szükséges. Ezen kívül az adatok kezeléséhez az Adatkezelő bizonyos esetekben különböző személyeket vesz igénybe vagy kötelező igénybe vennie a következők szerint.

Címzettek
A címzettek részére átadott személyes adatok kategóriája A címzett kategóriája (ha van ilyen) A címzett által végzett tevékenység

Közbeszerzési Hatóság

(1026 Budapest, Riadó utca 5.)

Kbt. 37.§-a szerinti közzététel alá eső személyes adatok Önálló adatkezelő A Közbeszerzési Hatóság az Adatkezelő által a Kbt. 37.§-a szerinti adatokat hirdetmény útján közzéteszi.

Care All Kft.

(1121 Budapest, Törökbálinti út 15/A.)

Számlázással és szerződésben foglaltakkal kapcsolatos adatok Adatfeldolgozó

Szerződések kezelésére alkalmazott Andoc információs rendszer üzemeltetése

https://andoc.hu/adatvedelem/

Progen Mérnöki Fejlesztő és Szolgáltató Kft.

(1118 Budapest, Homonna u. 8/A)

Számlázással kapcsolatos adatok Adatfeldolgozó

sERPa elnevezésű, számla kezelésére alkalmazott információs rendszer üzemeltetése

https://www.progen.hu/adatvedelmi-tudnivalok/

AW-DEV Kft.

(1192 Budapest, Nádasdy utca 23. fszt. 1.)

A 3. pontban felsorolt valamennyi személyes adatkör Adatfeldolgozó

Az Adatkezelő részére rendszergazda szolgáltatás nyújtása.

https://aw-dev.hu/adatkezelesi-tajekoztato/

madeIT.hu Informatika Kft.

(1143 Budapest, Semsey Andor utca 25.)

A 3. pontban felsorolt valamennyi személyes adatkör Adatfeldolgozó

Az adatkezelő részére IT szolgáltatás nyújtása (szerver üzemeltetésével összefüggő feladatok).

https://madeit.hu/adatvedelmi-iranyelvek.html

VFT Zrt.

(1119 Budapest, Petzvál József utca 23/A.)

A 3. pontban felsorolt valamennyi személyes adatkör Adatfeldolgozó

Az adatkezelő részére IT szolgáltatás nyújtása (szerver üzemeltetésével összefüggő feladatok).

99999 Informatika Kft.

(1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.)

A 3. pontban felsorolt valamennyi személyes adatkör Adatfeldolgozó

Az adatkezelő részére IT szolgáltatás nyújtása (szerver üzemeltetésével összefüggő feladatok).

IT Részleg Kft.

(1182 Budapest, Halomegyházi utca 2/b.)

A 3. pontban felsorolt valamennyi személyes adatkör Adatfeldolgozó

Az adatkezelő részére IT szolgáltatás nyújtása (szerver üzemeltetésével összefüggő feladatok).

https://www.it-reszleg.hu/adatvedelem.html

Produkciós Részleg Kft.

(1141 Budapest, Bazsarózsa utca 88.)

A 3. pontban felsorolt valamennyi személyes adatkör Adatfeldolgozó

Az adatkezelő részére IT szolgáltatás nyújtása (szerver üzemeltetésével összefüggő feladatok).

http://www.pr-reszleg.hu/system/pr_adatvedelmi_tajekoztato_20170601.pdf

Microsoft Corporation

(USA - One Microsoft Way Redmond, Washington 98052)

A 3. pontban felsorolt valamennyi személyes adatkör Adatfeldolgozó

Microsoft 365 felhőszolgáltatás nyújtása

https://privacy.microsoft.com/hu-hu/privacystatement


Jelen adatkezelési tájékoztató értelmezésében címzett az is, aki vagy amely a személyes adatokat bármilyen módon megismerheti.

Az Adatkezelő a fent meghatározott adatokat más harmadik személy részére nem továbbítja, kivéve, ha az adattovábbítás jogszabály, hatóság vagy bíróság rendelkezése folytán kötelező.

 

5. Különleges adatok kezelése

Az Adatkezelő különleges adatot a közbeszerzési eljárás során nem kezel.

6. Más forrásból beszerzett érintetti adatok

Az Adatkezelő a közbeszerzési eljárásban résztvevőkről adatot csak nyilvános adatbázisból szerez be, egyéb forrásból adatbeszerzés nem történik.

7. Érintetti jogok jelen adatkezelés vonatkozásában

 

Ön kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését, egyes esetekben kérheti továbbá az adatok kezelésének korlátozását. Azon adatkezelések kapcsán, ahol az adatkezelés jogalapját az Adatkezelő jogos érdeke képezi, tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen.

Ön kérheti az Önről kezelt személyes adatok géppel olvasható formátumban történő kiadását (adathordozhatósághoz való jog), feltéve, hogy az adatkezelés jogalapját az Ön hozzájárulása képezi. Önt megilleti továbbá a felügyeleti hatósághoz történő panasz benyújtásához, valamint a jogorvoslathoz való jog. Hozzájáruláson alapuló adatkezelés során az érintett jogosult továbbá a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonására, amely azonban nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

A)  A hozzáféréshez való jog

Ön bármikor jogosult felvilágosítást kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adatait az Adatkezelő kezeli-e és miként, ideértve az adatkezelés céljait, a címzetteket, akikkel az adatait közölték, vagy a forrást, ahonnan az adatot az Adatkezelő megkapta, a megőrzési időtartamot, az adatkezeléssel kapcsolatos bármely jogát, továbbá, harmadik országba vagy nemzetközi szervezetnek való továbbítás esetén pedig az ezzel kapcsolatos garanciákra vonatkozó információkat. A hozzáférés joga gyakorlása során Ön arra is jogosult, hogy az adatok másolatát kérje, elektronikus úton benyújtott kérelem esetén – az Ön ellenkező kérésének hiányában – az Adatkezelő a kért információkat elektronikusan (pdf formátumban) bocsátja rendelkezésre. Amennyiben az Ön hozzáférési joga hátrányosan érinti mások jogait és szabadságait, így különösen mások üzleti titkait vagy szellemi tulajdonát, az Adatkezelő jogosult az Ön kérelmének teljesítését szükséges és arányos mértékben megtagadni. Abban az esetben, amennyiben Ön a fenti tájékoztatást több példányban kéri, az Adatkezelő a többlet példányok elkészítésének adminisztratív költségeivel arányos és ésszerű mértékű díjat, oldalanként 20 Ft-ot számol fel.

B)   A helyesbítéshez való jog

Az Adatkezelő az Önre vonatkozó személyes adatokat az Ön kérésére helyesbíti vagy kiegészíti. Amennyiben kétség merül fel a helyesbített adat kapcsán, az Adatkezelő felhívhatja Önt, hogy a pontosított adatot megfelelő módon – elsősorban okirattal – bizonyítsa az Adatkezelő számára. Amennyiben a jelen joggal érintett személyes adatokat az Adatkezelő más személlyel (ti. címzettel, mint pl. adatfeldolgozóval) közölte, az Adatkezelő az adat helyesbítését követően haladéktalanul tájékoztatja ezeket a személyeket, feltéve, hogy az nem lehetetlen vagy nem igényel az Adatkezelőtől aránytalan erőfeszítést. Az Ön kérésére az Adatkezelő tájékoztatja Önt ezen címzettekről.

C)  A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

Amennyiben Ön valamely vagy az összes személyes adatának törlését kéri, az Adatkezelő az(oka)t indokolatlan késedelem nélkül törli, amennyiben:

·                az Adatkezelőnek az adott személyes adatra már nincs szüksége abból a célból, amelyből azokat gyűjtötte vagy más módon kezelte;
·                olyan adatkezelésről van szó, amely az Ön hozzájárulásán alapult, de a hozzájárulást Ön visszavonta és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
·                olyan adatkezelésről van szó, amely az Adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekén alapult, de Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, és – közvetlen üzletszerzés célú adatkezelés elleni tiltakozást kivéve – nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
·                a személyes adatokat az Adatkezelő jogellenesen kezelte, vagy
·                jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges a személyes adatok törlése.

Amennyiben a jelen joggal érintett személyes adatokat az Adatkezelő más személlyel (ti. címzettel, mint pl. adatfeldolgozóval) közölte, az Adatkezelő a törlést követően haladéktalanul tájékoztatja ezen személyeket, feltéve, hogy az nem lehetetlen vagy nem igényel az Adatkezelőtől aránytalan erőfeszítést. Az Ön kérésére az Adatkezelő tájékoztatja Önt ezen címzettekről. Az Adatkezelő nem minden esetben köteles a személyes adatok törlésére, különösen pl. abban az esetben, ha az adatkezelés szükséges jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az Adatkezelő felhívja a figyelmet, hogy a törléshez való jog korlátját jelentik azon jogszabályi előírások, amelyek alapján az Adatkezelő meghatározott időtartamon keresztül köteles megőrizni bizonyos dokumentumokat.

D)  Az adatkezelés korlátozásához való jog

Ön a személyes adatai kezelésének korlátozását kérheti az alábbi esetekben:

·                Ön vitatja a személyes adatok pontosságát – ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
·                az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
·                az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
·                Ön tiltakozott az adatkezelés ellen – ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben.

Az adatkezelés korlátozása azt jelenti, hogy a korlátozással érintett személyes adatokat a tárolás kivételével az Adatkezelő nem kezeli, illetve csak abban a körben kezeli, amihez Ön hozzájárult, illetve az Adatkezelő ilyen hozzájárulás hiányában is kezelheti azokat az adatokat, amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy uniós, illetve valamely európai uniós tagállam fontos közérdekére tekintettel szükségesek. Az Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról Önt előzetesen tájékoztatja. Amennyiben a jelen joggal érintett személyes adatokat az Adatkezelő más személlyel (ti. címzettel, mint pl. adatfeldolgozóval) közölte, az Adatkezelő az adatkezelés korlátozásáról haladéktalanul tájékoztatja ezen személyeket, feltéve, hogy az nem lehetetlen vagy nem igényel az Adatkezelőtől aránytalan erőfeszítést. Az Ön kérésére az Adatkezelő tájékoztatja Önt ezen címzettekről.

E)  A tiltakozáshoz való jog

Amennyiben az Önre vonatkozó adatkezelés jogalapja az Adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdeke, Ön jogosult tiltakozni az adatkezelés ellen. A tiltakozásnak az Adatkezelő nem köteles helyt adni, ha az Adatkezelő bizonyítja, hogy

·                az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben; vagy
·                az adatkezelés az Adatkezelő jogi igényeinek előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódik.

F)   Adathordozhatósághoz való jog

Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban (pl. email útján) megkapja, valamint arra is, hogy ezen adatokat az Adatkezelő egy másik adatkezelőnek közvetlenül továbbítsa, feltéve, hogy az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása. Az adathordozhatósághoz való jog gyakorlása esetén az Ön kérésének az Adatkezelő email csatolmány útján, pdf formátumban tesz eleget.

G)  Panaszjog, jogorvoslathoz való jog

Ha Ön úgy ítéli meg, hogy az Adatkezelő általi személyes adatainak kezelése megsérti a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályok, így különösen az Általános Adatvédelmi Rendelet rendelkezéseit, jogában áll a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállam illetékes adatvédelmi felügyeleti hatóságához panasszal fordulni. Magyarországon a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál („NAIH”) lehet panaszt benyújtani.

A NAIH elérhetőségei:

Honlap: http://naih.hu/
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36-1-391-1400 Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Önnek joga van más, így különösen a szokásos tartózkodási helye, munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti európai uniós tagállamban létrehozott felügyeleti hatóságnál is panaszt tenni.

Ön – panasztételi jogától függetlenül – fenti jogsérelem esetén bírósághoz is fordulhat. Az Adatkezelő esetén az illetékes bíróság a Fővárosi Törvényszék, azonban Ön a pert a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindíthatja. Magyarországon a törvényszékek elérhetősége az alábbi linken található: http://birosag.hu/torvenyszekek. Ön a pert a szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bírósága előtt is megindíthatja, amennyiben az Ön szokásos tartózkodási helye az Európai Unió más tagállamában van. Ön jogosult továbbá bírósághoz fordulni a felügyeleti hatóság Önre vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben is. Ön jogosult továbbá bírósági jogorvoslatra, ha a felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal vagy három hónapon belül nem tájékoztatja Önt a benyújtott panaszával kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről. Önnek jogában áll a panasznak a nevében történő benyújtásával, a felügyeleti hatóság határozatának bírósági felülvizsgálatával, a keresetindítással, valamint a kártérítési jogának a nevében történő érvényesítésével egy olyan nonprofit jellegű szervezetet vagy egyesületet megbízni, amelyet valamely európai uniós tagállam jogának megfelelően hoztak létre és amelynek alapszabályban rögzített céljai a közérdek szolgálata, valamint az Ön jogainak és szabadságának a személyes adatok vonatkozásában biztosított védelme.  

8. Automatizált döntéshozatal, profilalkotás

Az Adatkezelőnek az Önre vonatkozó adatkezelése során automatizált döntéshozatal, profilalkotás nem történik.

9. Az érintett kérelmének megválaszolására nyitva álló határidő

Az Adatkezelő gondoskodik róla, hogy amennyiben a jelen adatkezeléssel kapcsolatban Ön bármely jogát gyakorolja és ezzel kapcsolatban az Adatkezelőt megkeresi, az Adatkezelő az ilyen kérelmekre indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb 25 napon belül válaszol, ide nem értve a hozzájárulás visszavonásának esetét, amikor haladéktalanul intézkedik a hozzájárulás alapján kezelt adatok törléséről.  

* * *

Hatályos: 2018. május 25. napjától.

Felülvizsgálva: 2021. január 25. napján.

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Cookie adatkezelési tájékoztatónkat itt találhatja meg.

Megértettem