Együtt megyünk

A koprodukcióban rejlő lehetőségek

Előadás

"Hogyan építs nemzetközi koprodukciót"

A nemzetközi koprodukció pénzügyi, adminisztratív és jogi szempontjainak összeegyeztetése sokaknak kihívást jelenthet. Az előadáson Sarah Nagel és Isabell Wiegand (In Between Film) ezeket a szempontokat járják körbe és illusztrálják esettanulmányokkal. Szó lesz többek között arról, hogy mi a koprodukció, a különböző típusú nemzetközi finanszírozásokról, a jogi keretekről, a lehetséges finanszírozási forrásokról és működési módjukról és a finanszírozási stratégiákról.

Időpont: 2023. március 29. 17:45 - 19:15

Helyszín: Kristály Színtér (1138 Budapest, Margitsziget 23800/7)

Kiknek ajánljuk:

  • producerek
  • filmrendezők
  • mozgóképszakos hallgatók

Regisztráció: https://nfi.hu/kepzes/fast-forward-programs/regisztraciok/egyutt-megyunk-eloadas.html

 

Workshop

A workshop során az előadáson felmerülő témákat részletesebben dolgozzák fel a résztvevő producerekkel.

Időpont: 2023. március 30. 10:00 - 13:15 

Helyszín: Kristály Színtér (1138 Budapest, Margitsziget 23800/7)

Kiknek ajánljuk:

  • producerek

A workshopra a regisztráció lezárult. 

 

Angol nyelvű előadás és workshop.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

In Between Film

Isabell Wiegand és Sarah Nagel 2010-ben, több mint 20 nemzetközi koprodukcióban való együttműködést követően, megalapították az IN BETWEEN FILM-et. A berlini és párizsi székhellyel rendelkező cég nemzetközi koprodukciók számára kínál egyedi finanszírozási stratégiákat és átfogóan gondoskodik azok pénzügyi, adminisztratív és jogi vonatkozásairól.

Isabell Wiegand

Isabell Wiegand a párizsi Sorbonne Egyetemen tanult kulturális menedzsmentet, ahol filmtudományokra specializálódott, majd 2003-ban művészeti menedzser diplomát szerzett. 2004-ben csatlakozott a Coproduction Office/Essential Filmproduktionhoz, ahol a marketing osztályt vezette, majd később line producerként és executive producerként számos nemzetközi koprodukcióban vett részt.

Sarah Nagel

Miután befejezte franciaországi kulturális menedzsment tanulmányait, Sarah Nagel 2004-2005 között részt vett a MEDIA által finanszírozott Masterclass/Atelier produkciós programban, a párizsi Fémis-n és a ludwigsburgi Filmakademie-n. 2006-ban Sarah csatlakozott a Coproduction Office csapatához és annak berlini székhelyű produkciós részlegéhez, az Essential Filmproduktionhoz, ahol különböző nemzetközi koprodukciók executive producereként dolgozott.

 

A program a Budapest Debut Film Forummal együttműködésben valósul meg.