Hogyan add el magad

Nemzetközi sales és promóció

Panelbeszélgetés

A panelbeszélgetés során Matthieu Darras, a First Cut Lab igazgatója beszélget Laurent Daniélouval, a Loco Films alapítójával és Paolo Bertolinnal, a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál válogató bizottságának tagjával a kelet- és közép-európai filmek nemzetközi promóciós és sales lehetőségeiről.

Időpont: 2022. október 14. 14:00 – 15:30

Helyszín: Magnet Közösségi Ház (1062 Budapest, Andrássy út 98.)

Regisztráció: https://nfi.hu/kepzes/fast-forward-programs/regisztraciok/nemzetkozi-promocio-es-sales.html

Angol nyelvű panelbeszélgetés.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Kiknek ajánljuk:

  • rendezők
  • producerek
  • mozgóképszakos hallgatók

 

RÉSZTVEVŐK

Laurent Daniélou

Kulturális attaséként kezdte a pályafutását a moszkvai francia nagykövetségen majd Los Angelesben, ahol megalapította a French Hollywood Circle-t. 2014-ig a párizsi székhelyű Rezo Films International world sales ügynökség ügyvezető igazgatója volt. Olyan filmeken dolgozott, mint az Oscar-jelölt A befagyott folyó (r.: Courtney Hunt) 2 nap Párizsban és 2 nap New Yorkban (r.: Julie Delpy) vagy A sziget (Pavel Lungin). Producerként vagy társproducereként jegyzi a Triplaügynök (r.:Eric Rohmer), a Napkirálynő (r.:Philippe Leclerc) és az Alexandra (r.: Alexander Sokurov) című filmeket. 2011 - 2016 között az A.D.E.F. elnöke volt. 2015-ben létrehozta a LOCO FILMS produkciós és world sales ügynökséget. Nevéhez fűződnek a Battle for Sevastopol (r.: Sergey Mokritskiy), Eva Nova (r.: Marko Skop) és Servants (r.: Ivan Ostrochovski) című filmek.

Paolo Bertolin

Paolo Bertolin a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál válogatóbizottságának tagja, a Locarno Open Doors művészeti tanácsadója. Számos nemzetközi fesztiválon, többek között a Cannes-i Directors’ Fortnighton, az IFF Rotterdamon, a Mumbai Filmfesztiválon, a Pekingi Nemzetközi Filmfesztiválon és a Torino Filmfesztiválon, valamint a Dohai Filmintézetnél is dolgozott. Producerként olyan filmeken dolgozott, mint Lav Diaz 8 órás drámája, a Lullaby to the Sorrowful Mistery, amit Berlinben a versenyprogramban vetítettek és elnyerte az Alfres Bauer-díjat vagy Phan Dang Di vietnami filmje, a Big Father, Small Father and Other Stories.

Matthieu Darras

Világszerte számos filmes tehetségfejlesztő és tanácsadói programot szervez és vezet, többek között a First Cut Lab-et, a Pop Up Film Residency-t és a Full Circle Lab-et. Matthieu Darras alapította és vezette a European Network of Young Cinemat (NISI MASA), írt a Positif filmes magazinnak, valamint a TorinoFilmLab művészeti vezetője volt. Jelentős európai filmfesztiválokon is dolgozott: a Cannes Critics’ Week válogatóbizottságának tagja volt, tanácsadóként dolgozott a Velencei Filmfesztiválon és delegáltként a San Sebastian Filmfesztiválon, valamint igazgatója volt a Pozsonyi Filmfesztiválnak is.