Kiből lesz jó sorozatíró? (előadások)

Betekintés a sorozatkészítés világába  

Jorge Luis Borges argentin költő mondta, hogy a művészet a tűz és az algebra összege. Tatjana Samopjan két előadása ezen ars poetica mentén mutatja be a televíziós sorozatok készítését. Az első a történetmesélés algebráját mutatja be, a másodikon pedig a „tűz”-zel ismerkedhetünk meg.  

Előadás I.
TV sorozatok lejárati dátum nélkül  

Az előadás során megpróbáljuk megfejteni, hogy mitől lesz néhány tévésorozat minden évaddal jobb, míg mások már néhány epizód után véget érnek. Melyek a szükséges összetevők egy sikeres, többévados sorozathoz, amelynek nincs lejárati ideje? Valójában hogyan kell egy ilyen sorozatot fejleszteni? Az előadás célja a hosszú ideig tartó, minőségi sorozatok struktúráinak feltárása.

Időpont: 2022. április 05. 15:00-18:00
Helyszín: Magnet Közösségi Ház (1062 Budapest, Andrássy út 98.)

Regisztráció:  

https://nfi.hu/hu/palyazatok/kibol-lesz-jo-sorozatiro-tatjana-samopjan-eloadasa-i-resz

 

Előadás II.

Az első előadás a történetmesélés algebráját tárja fel, a második előadás középpontjában a „tűz” áll. A világ összes készsége, tapasztalata, jártassága keveset ér, ha a történet nem ég a tisztánlátás és a belátás tüzében. A kifejezési képesség az életben fejlődik leginkább. Az előadás során megtudhatjuk, hogyan befolyásolja az író élettapasztalata és érzékelésének minősége a történet mélységét és valóságtartalmát.  

Időpont: 2022. április 06. 15:00-17:00
Helyszín: Magnet Közösségi Ház (1062 Budapest, Andrássy út 98.)

Regisztráció:  

https://nfi.hu/hu/palyazatok/kibol-lesz-jo-sorozatiro-tatjana-samopjan-eloadas-ii-resz

Angol nyelvű előadások tolmácsolás nélkül. Az előadások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Az előadások összefüggnek, de külön is látogathatóak. Mindkettőre külön kell regisztrálni.    

TATJANA SAMOPJAN

Kreatív tanácsadó, előadó és coach, aki tévésorozatok, filmek és dokumentumfilmek fejlesztésére specializálódott. Együtt dolgozott többek között az ACE producereivel, az EAVE-vel, a European TV Drama Series Labbal, a Flanders Audiovisual Funddal, a Göteborgi Filmfesztivállal, a Holland Filmakadémiával, a Seriencamppel, valamint számos egyetemmel. Korábban a Palladium Fiction fejlesztési vezetője volt, egy stockholmi produkciós céget vezetett, és az SVT Drama tartalomszerkesztője volt. Több európai tanácsadó testület tagja, amelyek új projektek finanszírozásában vesznek részt. Egész Európában népszerű előadásai szokatlan összefüggéseket mutatnak az élet és a dráma között.