Nyílt vizeken

Minden, amit a nemzetközi forgalmazásról tudni kell  

Előadás

Időpont: 2022. április 13. 10:00 – 12:00
Helyszín: Francia Intézet (1011 Budapest, Fő utca 17.)  

Greiner Gábor és Bánkuti Zsuzsi előadása során olyan kérdésekre kapunk válaszokat, hogy milyen filmes témák a legnépszerűbbek, melyik fesztiválokon érdemes részt venni, hogy a film nemzetközi érdeklődést váltson ki, vagy hogy pontosan kik a vásárlók. Megismerhetjük a világforgalmazók közötti különbségeket, megtudhatjuk, hogy szükség van-e egyáltalán világforgalmazóra, hogyan lehet velük felvenni a kapcsolatot, és mire kell odafigyelni a szerződéskötés során.  

Magyar nyelvű előadás. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: 

https://nfi.hu/hu/palyazatok/nyilt-vizeken-minden-amit-a-nemzetkozi-forgalmazasrol-tudni-kell-eloadas

Kiknek ajánljuk:

-producerek
-rendezők
-mozgókép szakos hallgatók    

Egyéni beszélgetések

Időpont: 2022. április 13. 13:00 – 16:00
Helyszín: Francia Intézet (1011 Budapest, Fő utca 17.)  

A kiválasztott projektek producerei egyéni beszélgetések alkalmával kaphatnak válaszokat olyan kérdésekre, hogy mennyire érdekes az adott projekt a nemzetközi piacon és hogyan lehetne még érdekesebbé tenni, ki a célközönség és hogyan lehet bővíteni, illetve a külföldi finanszírozásról is szó lesz. Egy beszélgetés időtartama: kb. 30 perc Olyan producerek jelentkezését várjuk, akiknek a filmje már finanszírozási stádiumban van.

A jelentkezéshez szükséges:

-        szinopszis
-        finanszírozási terv
-        a rendező rövid bemutatója

Regisztráció:

https://nfi.hu/hu/palyazatok/nyilt-vizeken-minden-amit-a-nemzetkozi-forgalmazasrol-tudni-kell

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyéni beszélgetéseken 6-7 projekt tud részt venni. A projektek kiválasztását az előadó végzi.

Jelentkezési határidő: 2022. április 7. éjfél    

GREINER GÁBOR

Az Európai Filmakadémia tagja. Bécsben, Birminghamben és Chicagóban tanult kulturális menedzsmentet, majd újságíróként és filmkritikusként dolgozott. 2003-ban a MEDIA program terjesztéstámogatási osztályának vezetője lett. 2009-ben akvizíciós ügyvezető lett a The Match Factory nemzetközi értékesítési ügynökségnél. 2010 augusztusában átvette a francia-német értékesítő cég, a Films Boutique akvizícióit. Arany Medvével és Arany Oroszlánnal díjaztak több általa forgalmazott filmet. A vállalat ügyvezetőjeként olyan filmek forgalmazása kapcsolódik a nevéhez, mint a Testről és lélekről (Enyedi Ildikó), a Sarlatán (Agnieszka Holland), A torinói ló (Tarr Béla), az Eisenstein Mexikóban (Peter Greenaway), vagy A kígyó ölelése (Ciro Guerra).  

BÁNKUTI ZSUZSI

Bánkuti Zsuzsi 2000-ben kezdett el dolgozni a Cirko Film beszerzési és program vezetőjeként Budapesten. Filmfesztiválokat, filmklubokat szervezett, és vezette a forgalmazási és az akvizíciós részleget. 2009-ben a Szuez Film (és a Kino) akvizíciós részlegének vezetését is elvállalta. Tíz év után a Cirko Film igazgatótanácsának elnöke lett, és számos független magyar produkció tanácsadója volt nemzetközi fesztivál- és forgalmazási stratégiával kapcsolatban. 2012-ben Kölnbe költözött, hogy a The Match Factory akvizíciós vezetőjeként dolgozzon, ahol ő felügyelte a legtöbb vásárlási tevékenységet, fesztivál- és marketingstratégiát, valamint a filmgyártásra és fejlesztésre is rálátása volt. Az IFFMH-val való együttműködése mellett jelenleg a Locarnói Filmfesztivál Open Doors szekciójánál tehetség fejlesztési menedzser és konzulensként dolgozik többek között a Torinó Filmlab-nál, CineMart-nál, Doha Film Institute-nál és független filmek stratégiájának kialakításában vesz részt.