Ügynök versus menedzser

Iránytű a filmiparban való eligazodáshoz

Előadás

Az előadás témája az ügynökök és a menedzserek – valamint ügynökségeik – az észak-amerikai filmszakmában betöltött szerepe - amelyek elvileg meghatározottak, mégis gyakran elmosódnak a határvonalak. Hogyan navigálhat egy független filmes vagy producer az ügynökségi rendszerben, mit tud pitchelni, kinek és mikor?

Minden projekt, minden művész, minden üzlet, lényegében minden elkészült film esetében a színfalak mögött tevékenykedő ügynökök és menedzserek tartják fenn a hollywoodi szórakoztató gépezetet. Kulcsfontosságúak annak megértésében, hogy az üzlet és a kreativitás hogyan illeszkedik egymáshoz, hogyan rendelik a művészethez a gazdasági értéket a világ egyik legsikeresebb szórakoztató központjában.

 

Mi a fontosabb: egy jó projekt, pénzre váltható kapcsolatok, kreatív tehetség vagy kitartás és megbízható kapcsolatok?

 

📅 2022. október 17 17:00 – 19:00

HELYSZÍNVÁLTOZÁS!!

📍 Zoom 

Regisztráció: https://nfi.hu/kepzes/fast-forward-programs/regisztraciok/ugynok-vesus-menedzser.html

Kiknek ajánljuk:

  • rendezők
  • producerek
  • mozgóképes hallgatók

Az előadás és workshop angol nyelvű.

 

ELŐADÓ

Paul Lenart

A filmiparban eltöltött több mint 20 éves pályafutása során több, mint negyven filmen dolgozott, közöttük Hollywoodi blockbustereken, tévéfilmeken, sorozatokon és számos független alkotáson. Olyan projektekben vett részt, mint a New Line Cinema Utánunk a tűzözön című filmje, a Warner Brothers Nikita című sorozata vagy Mel Gibson első rendezése, Az arc nélküli ember. Filmjeit számos fesztiválon vetítették a Sundance-től Torontóig, a Berlinaletól Tokióig. A Slamdance online filmversenyének egykori válogatója, jelenleg a torontoi Sheridan College professzora, valamint produceri tevékenységét is folytatja cégén, a Storyteller Pictures-ön keresztül.