Út a közönséghez

ELŐADÁS

Az előadás az immerzív média és a film kapcsolódási pontjait járja körül gyakorlati példákon keresztül. Milyen módon támogatja a filmek marketing- és terjesztési lehetőségeit a hozzájuk kapcsolódó immerzív média tartalom? Milyen utakat nyit meg a közönséghez, és milyen lehetőségek állnak az alkotók rendelkezésére a történet kibővítéséhez?   

Időpont: 2022. január 17. 10:00–11:00
Helyszín: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (Budapest, Zugligeti út 9–25.)  

Regisztráció: https://nfi.hu/hu/palyazatok/ut-a-kozonseghez-a-film-es-az-immerziv-media-kapcsolata-eloadas

Jelentkezési határidő: 2022. január 16. éjfél  

WORKSHOP

A workshop során megismerkedünk olyan történetfejlesztési módszertanokkal, melyek az immerzív média környezetben megjelenő történetek struktúráját és narratív szerkezetét segítenek felépíteni. Az elméleti bevezető után a résztvevők által hozott ötleteket elemezzük, és keressük a megvalósítás lehetőségeit.   Időpont: 2022. január 17. 11:00–16:00 Helyszín: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (Budapest, Zugligeti út 9–25.)  

Regisztráció: https://nfi.hu/hu/palyazatok/ut-a-kozonseghez-a-film-es-az-immerziv-media-kapcsolata-workshop

Jelentkezési feltételek:
- rövid bio (300-500 karakter)
- motiváció (kb 500 karakter)
- projektleírás (1 oldal)
– nem kötelező

Jelentkezési határidő: 2022. január 15. éjfél   

ELŐADÓK:  

SZABÓ VIKTÓRIA
Kreatívmédia-szakember, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Innovációs Központjának kutatójaként dolgozik. Érdeklődési területe a kreatív technológia és a történetmondás találkozási lehetőségei, a tudománykommunikáció és a transzmédia. Számos különböző médiaformátummal dolgozott a TV-től a VR-ig.  

JACEK NAGŁOWSKI
Filmproducer és rendező, kutató, promóter és virtuális alkotások készítője. 2004-ben Agnieszka Janowskával együtt megalapította a Centrala filmgyártó céget, eddig közel harminc díjnyertes dokumentumfilmet és játékfilmet készítettek. 2015 óta foglalkozik virtuális valósággal, Európa egyik első VR-videójának, a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon debütált „Whispers” című VR-dokumentumfilmnek az alkotója.     

Angol nyelvű előadás és workshop. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Az esemény védettségi igazolvánnyal látogatható és a MOME területén kötelező a maszkviselés.  

Kiknek ajánljuk: 
-forgatókönyvírók
-rendezők
-producerek
-forgalmazók
-mozgókép szakos hallgatók