Fesztiválképviselet

 

A Nemzeti Filmintézet fesztiválképviseletének célja, hogy a magyar filmek (és alkotóik) sikerrel szerepeljenek világ legjelentősebb filmes eseményein.

A Nemzeti Filmintézet Nemzetközi Igazgatóságának egyik legfontosabb feladata a magyar játékfilmtermés, a portfólióban szereplő rövidfilmek, dokumentumfilmek és animációs alkotások fesztiválképviselete és külföldi népszerűsítése. Legfőbb törekvése, hogy a magyar filmek és alkotóik eljussanak a világ legjelentősebb fesztiváljaira (mint Berlin, Cannes, Locarno, Karlovy Vary, Velence, Toronto, Sundance), és a lehető legszélesebb körű információt nyújtsa a nemzetközi szakma és közönség részére.

A Berlinalén, a Cannes-i Filmfesztiválon saját standot, illetve pavilont működtet, naprakész tájékoztatást nyújt az új magyar produkciókról, projektekről, kapcsolatokat ápol és épít a hazai és nemzetközi szakma képviselőivel.

Az Igazgatóság több száz filmfesztivállal és számos szakmai szervezettel áll napi kapcsolatban,  a filmek fesztiválnevezésén  és -részvételén kívül kreatívan közreműködik filmhetek, retrospektív vetítések, tematikus kulturális rendezvények, szakmai projektek, konferenciák, találkozók létrehozásában, szervezésében. 

 

Kapcsolat:

 

Nemzetközi jogértékesítési és képviseleti igazgató:

Bereczki Csaba

Email: bereczki.csaba@nfi.hu

Fesztiválok:

Bényei Márta 

Email: marta.benyei@nfi.hu

Vajda Katalin

Email: kati.vajda@nfi.hu

PR, sajtó:

Papp Csaba Zoltán

Email: papp.csaba@nfi.hu


Fesztiválkereső

Filmkereső