2,5 millió forint értékű díjat adtunk át a Kovács László-Zsigmond Vilmos operatőrversenyen

 
2022.05.16.

A korábban Aranyszem Fesztiválként ismert, évente megrendezett operatőri díjátadón a diákfilm-kategória győztese kapta a fődíj mellett a Filmlabor különdíját. A díj 2,5 millió forint értékű analóg és digitális utómunka igénybevételére ad lehetőséget a díjazottnak.

Az alkotók a Sparks Kft. Panavision különdíját is megkapták, 50 000 amerikai dollár értékű Panavision filmes kameracsomagot.

A játékfilm-kategóriában Pataki Ádám, a Nagykarácsony című alkotás operatőre kapta meg a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Díjat. Tévéfilm-kategóriában Balázs István Balázs nyert a Pacsirta című film fényképezéséért, míg kisjátékfilm-kategóriában Juhász Viktort, a Magunk maradtunk című film operatőrét találta legjobbnak a zsűri.

A dokumentumfilm-kategória fődíját Szalai Márk A koronatanú című film operatőre nyerte el, míg a természetfilm-kategóriában Fehér Zoltánt, a Múlt és jelen: Vizeink az ember kezében rendező-operatőrét választották a legjobbnak. Díjakat kaptak az operatőrök körül dolgozó szakemberek is.

-}
Az út végén c. vizsgafilm