Rólunk

 

Az NFI Filmlabor legnagyobb múlttal rendelkező filmes utómunka-stúdiója. Teljes körű szolgáltatást biztosítunk ügyfeleink részére, harmonikusan ötvözve a hagyományos filmkidolgozást a legmodernebb DI-technológiával. A legkorszerűbb munkaállomásokon széleskörű hazai és nemzetközi tapasztalattal bíró szakemberek dolgoznak. Cégünk Buda kellemes zöldövezetében, a városközponthoz közel helyezkedik el. Az NFI Filmlabor több évtizedes működése alatt a régió egyik legelismertebb laborjává vált.


Digitális szolgáltatásaink között szerepelnek a forgatási helyszínen végzett adatmentés és muszterkészítés, on set fényelés, illetve VFX-tanácsadás. Az utómunka során minden kameraformátumot tudunk kezelni. A vágásra több Avid Media Composer munkaállomás is rendelkezésre áll.  A konform és a digitális fényelésre Baselight-rendszeren történik, melyen 2013-ban jelentős tárhelybővítés és a 4K opció beépítése is megtörtént. A vetítés 2K és 4K Christie 2K és 4K projektoron történhet, akár 3D opcióval. A játék- és reklámfilmekből a fejlesztéseknek köszönhetően gyors és megbízható eljárás során készül digitális kópia, DCP.

A digital intermediate munkafolyamatok közül a filmátírás Spirit HD Datacine daVinci 2K-n, a filmek szkennelése Northlight II-n történik 2K/4K/8K felbontásban. A színes és fekete-fehér 35 m-es kópiák készítéséhez a képlevilágítást Arrilaser-en végezzük, a hangnegatívot pedig MWA LLK3 fényhangkamerával készítjük.

Az első nagyfelbontású filmes trükk az NFI Filmlabor VFX stúdiójában készült, még 1998-ban. A VFX szolgáltatások között szerepel a 3D-s animáció, trükk-készítés, kompozitálás, digitális restauráció és egyéb grafikai munkák. A stúdió munkatársai az egyszerű retusálástól a kihívást jelentő komplex trükkökig mindent megvalósítanak. Igény esetén részt vesznek forgatásokon és helyszíni konzultációt biztosítanak.

A nemzetközileg is elismert magyar filmkészítők, a széles európai és tengerentúli ügyfélkör, a számtalan díjnyertes alkotás bizonyítja, hogy az NFI Filmlaborban végzett utómunka professzionális, minőségi, és megfelel még a legmagasabb  nemzetközi elvárásoknak is.

Az NFI Filmlabor, az NFI Stúdió és az NFI Filmarchívum a Nemzeti Filmintézet része.