Rólunk

 

Az elmúlt években jelentősen változtak a filmgyártás piaci körülményei Magyarországon: egyre több nemzetközi és hazai produkció egyre magasabb szintű szolgáltatásokat keres. Ebben a versenyben az NFI is nagyobb súllyal kíván megjelenni: Fóton 42 milliárd forintos stúdiófejlesztést kezdtünk meg 2021-ben. A magyar mozgóképágazat hosszú távú fejlesztéséért minden idők legnagyobb állami forrásból megvalósuló hazai stúdiófejlesztésének kivitelezése valósul meg a Kormány Gazdaságvédelmi Akcióterve keretében.

A fent említett fejlesztés részeként a MAFILM igazgatóság NFI STÚDIÓ igazgatóság néven folytatja munkáját.

Az igazgatóságnak két fő pillére van:

Az NFI STÚDIÓ egyrészt épít a MAFILM sok évtizedes múltjára és helyszíneire. Ebbe beletartoznak a magyar filmgyártás bölcsőjeként ismert Róna utcai stúdiók, valamint az a felbecsülhetetlen tapasztalat, amelyet a MAFILM dolgozói szereztek számtalan itt készült sikeres magyar és nemzetközi film készítésekor.

Másrészt, az NFI STÚDIÓ tevékenységének alapja az új fóti gyártóbázis lesz. A 2021-ben elkezdődött stúdiófejlesztés során itt jön létre Magyarország egyik legmodernebb filmgyártó központja. 4 új műteremmel - összesen 10.000 m2-rel - ötszörösére növeli a stúdiókapacitást a fejlesztés. A tervek szerint 2 új műterem már 2023. év végére elkészül és a további 2 műteremben 2024. év I. félév végétől indulhatnak a forgatások.