Rólunk

 

A Róna utcai telephely

A hazai filmipar legikonikusabb helyszíne a jelenlegi címén a Róna utca 174. alatt található, az egykori Lumumba utcai filmstúdió, az „1-es telep”, a Hunnia, vagyis a „Filmgyár”. Korda Sándor 1917 októberében Corvin Filmstúdió néven ezen a helyen hozta létre a magyar filmgyártás első stúdióbázisát Az elmúlt több mint száz évben a telepen a történelem viszontagságai, világháborúk, tulajdonos- és névváltások, csődök és újraépítések, felújítások és modernizálások közepette egyetlen dolog maradt állandó, a filmes tevékenység. A telephelyen jelenleg két műtermünk van, amelyek alkalmasak kisebb filmes, valamint televíziós produkciók felvételére. A legrégebbi filmes hagyományokkal rendelkező, a közelmúltban felújított Fábri műterem 830 négyzetméteren, a H műterem pedig 385 négyzetméteren várja a filmes és televíziós produkciókat.

A fóti stúdiókomplexum

A 23 hektáron elterülő fóti stúdiókomplexum (korábban MAFILM Fót) egyedülálló adottságokkal rendelkezik; jelenleg két műterem áll itt rendelkezésre, a hasznosítható szabad terület pedig közel 20 000 négyzetméter.

A könnyedén alakítható középkori város, western falu és amerikai kisváros szabadtéri díszletegyüttesei mellett itt található a Szárnyas fejvadász 2049 és a Terminator: Sötét végzetforgatásához használt világhírű kültéri medence is, amely a legnagyobb szabadtéri medence az európai kontinensen. Köszönhetően a körülötte kialakított tágas térnek, a medencét akár óriási díszletekbe is lehet foglalni, ami jelentősen megkönnyíti a vizes vagy részben víz alatti jelenetek felvételét. Számtalan magyar film mellett a közelmúltban olyan világszerte népszerű alkotásokat forgattak Fóton az NFI Stúdióban, mint az V. Henrik (The King), a Vaják (The Witcher) és Az utolsó királyság (The Last Kingdom).

Az NFI fóti stúdiói Budapest szélén helyezkednek el, harmincpercnyi autóútra a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől és mintegy húsz percre a városközponttól.

A stúdiókomplexum 2023 végére megvalósuló bővítése során négy új filmstúdió épül, amelyek összesen további 10 000 négyzetméter hasznos alapterülettel növelik a jelenlegi 2670 négyzetméternyi stúdiókapacitást.